Üç fidan Balıkesir'de anıldı

BALIKESİR Demokrasi ve Emek Platformu (BALDEP) idam edilişlerinin 43'ncü yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı unutmadı.

Üç fidan Balıkesirde anıldı
06 Mayıs 2015 Çarşamba 21:34 tarihinde eklendi.
Saat 18.00 sıralarında Toplu Taşıma Merkezi'nde başlayan ve yaklaşık 150'ye yakın çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu üyesinin katıldığı etkinlik, Yeşilli Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde devam etti.

BALDEP Dönem Sözcüsü Sinan Akıncı, 43 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın o dönemde verdiği demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini bildirdi. BALDEP üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları, sendika, siyasi partiler ve pek çok vatandaşın katıldığı anma töreninde basın açıklaması yapan Sinan Akıncı, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edildiği gün olan her 6 Mayıs'ın büyük bir haksızlığı insanlara hatırlattığına dikkat çekip şunları söyledi: "Neden sıkıyönetim vardı? Çünkü baskı ve zulüm ile sindirme politikası daha kolay uygulanabilirdi. Hukuka sığmayan, hukuken bir mahkeme bile sayılmayan Sıkıyönetim Mahkemesi'nin idamlarına karar verdiği 3 genç fidan için her yıl 6 Mayıs'ta yürekler bir kere daha burkuluyor. Onlar kendilerini kapitalizme, sömürüye karşı mücadele ederken hiçe sayabildiler. 6 Mayıs 1972'nin üzerinden 43 yıl geçti. En yakınlarımızın ölüm yıldönümünü dahi 43 yıl sonra anımsamıyoruz ama Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in idam günü dün gibi gözlerimizin önünde. Onların mücadelesi sömürüye karşı verilmiş onursal bir mücadele idi çünkü. Denizler neden 43 yıl sonra dahi unutulmuyor? Çünkü Deniz'ler insanlığın en eski özlemleri, en değerli vasıfları için mücadele etmesi sebebiyle insanlık düşmanları tarafından katledildi. Deniz, Yusuf ve Hüseyin idam edilerek bütün insanlığın özlemleri ve değerleri de yok edilmek istendi. Çünkü davaları şahsi değil, tüm insanlık içindi. Onları asınca onların düşüncelerinin yok olacağını hayal ettiler. Oysa 6 Mayıs 1972'de 3 can, 3 gül fidanı ölümle onurlu bir şekilde buluştu, ardından yüzbinler geldi ve geliyor. 43 yıl sonra hala Deniz, Yusuf ve Hüseyin'in idamını kınayan bildirileri ve afişleri yasaklıyorlar. Onları ananlara davalar açıyorlar, onları istismar etme yüzsüzlüğünden de çekinmiyorlar. Halkı kandırmak, halktan oy almak için kürsülerde adlarını anıp sahte gözyaşları dahi döküyorlar ve ne yazık ki halkımız bunlara inanıyor. 3 fidanın uğruna mücadele ettiği bağımsız, demokratik Türkiye hepimizin hedefidir." BALDEP'in etkinliği basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.