Uçağını kaçırınca kapıyı kırdı

Türk Hava Yolları (THY) ile İstanbul'dan Tanzanya Kilimanjaro'ya gidecek Belaruslu yolcu, uçağını kaçırınca, körük kapısını kırdı

Uçağını kaçırınca kapıyı kırdı
10 Ocak 2014 Cuma 18:58 tarihinde eklendi.

THY’nin TK 571 sefer sayılı tarifeli uçağı ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Kilimanjaro’ya gidecek olan Alexander K., uçağın kalkış yapacağı 210 numaralı körüğe geldi. Bu sırada uçağın boarding işlemlerinin tamamlandığını ve uçağın kapı kapattığını gördü. Uçağa girmek için körük kapısını tekmelemeye başlayan Alexander K., kapının camlarını kırdı. Tekmeleyerek kapıyı da açmayı başaran şahıs, uçağın kapısında bekleyen görevliler tarafından durduruldu. Olay yerine çağrılan polisler tarafından kontrol altına alınan Alexander K., terminal işletmecisi görevlilerinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alındı. Neden kapıyı kırdığını soran gazetecilere, Alexander K., “Neden kaçırdığımı bilmiyorum biraz sarhoştum. Tatil için gidecektim.” dedi.

Bu arada, son bir hafta içerisinde Alexander K. gibi uçağını kaçıran yolcular görevlilere zorluk çıkardı. Bazı yolcular görevlilere saldırdı, kapıları tekmeledi.


CİHAN