Uçak düştü mü düşürüldü mü?

TSK, Malatya'dan havalanan bir savaş uçağıyla irtibatın kesildiğini açıkladı. Lübnan merkezli Hizbullah televizyonu El Manar ise, Türk askeri uçağının, Suriye tarafından düşürüldüğünü iddia etti.

Uçak düştü mü düşürüldü mü?
22 Haziran 2012 Cuma 18:21 tarihinde eklendi, 2.147 kez okundu.

Malatya'dan havalandıktan bir süre sonra radar ve telsiz irtibatının kesildiği Türk savaş uçağının Hatay'ın Samandağı ilçesi güneyinde Suriye karasularına düştüğü iddia edildi.

 
TSK'dan yapılan açıklamada, "Malatya Erhaç Meydanı'ndan kalkış yapan bir uçağımız ile bugün saat 11.58'de Hatay ili güneybatısında deniz üzerinde radar ve telsiz teması kesilmiştir" denildi.
 
Açıklamada, arama kurtarma çalışmalarına derhal başlandığı belirtildi. Kayseri ve Ankara'dan uçak ve helikopterler bölgeye gönderildi.
 
ASKERİ UÇAKLAR SEVK EDİLDİ
Radardan kaybolan ve telsiz bağlantısı kurulamayan savaş uçağını aramak için Malatya Erhaç’taki 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı ile Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı’ndan kalkan askeri uçaklar bölgeye sevk edildi. Uçakların arama kurtarma çalışmaları sürerken, Adana İncirlik’ten de askeri helikopterler destek için bölgeye gitti.
 
'UÇAĞI SURİYE DÜŞÜRDÜ'
Lübnan'daki Hizbullah televizyonu El Manar ise, Suriye güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türk askeri uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünü iddia etti.
 
Beyrut merkezli El Manar, "Suriyeli güvenlik kaynakları, Manar'ın Şam'daki muhabirine, Türk askeri uçağının Suriye güçleri tarafından düşürüldüğünü doğruladı" denildi.
 
RUS TELEVİZYONU: TÜRK PİLOTLAR YAKALANDI 
Rusya'nın Arapça yayın yapan Russia Today televizyonunun görgü tanıklarına dayandırdığı haberinde ise, Türk askeri uçağının, Suriye savunma sistemi güçleri tarafından vurulduğu ve iki Türk pilotun yakalandığı iddia edildi. Başka bir iddiaya göre ise, Türk savaş uçağının Suriye hava sahasını ihlal etmesi sonrasında düşürüldüğü yönünde.
 
Suriye karasularında düşen Türk uçağının iki pilotunun sağ kurtulduğu açıklanmıştı. Ancak bu haberler henüz resmi olarak doğrulanmadı.
 
DÜŞEN UÇAK F-4 OLABİLİR 
Malatya Erhaç'taki 7. Ana Jet Üs Komutanlığı, F-4 savaş uçaklarının konuşlandığı üs olarak biliniyor. Akdeniz'e düştüğü tahmin edilen uçağın da keşif amacıyla bölgede bulunan bir F-4 E2 olduğu belirtildi. Türk Hava Kuvvetleri, Güney Kıbrıs Rum yönetimi doğalgaz arama çalışmalarına başladığından bu yana Doğu Akdeniz'in uluslararası hava sahasındaki keşif uçuşlarını artırmıştı.

NTV