‘Uçak Restoran’ gün sayıyor

KAYSERİ’de bir girişimcinin satın aldığı Airbus A300 tipi yolcu uçağı, yerleştirildiği Alidağı eteklerindeki tepede restoran olarak hizmet verecek.

Uçak Restoran gün sayıyor
27 Mart 2015 Cuma 12:14 tarihinde eklendi.
Uzun yıllar Türk Hava Yolları (THY) filosunda bulunan, daha sonra Fly Air’e satılan ve 2005 yılına kadar kullanılan uçak, ömrünü tamamladıktan sonra Kayserili genç girişimçiler tarafından satın alındı. Yavuz Kılıç’ın ortağı Kahraman Yıldız ile birlikte Fly Air’den aldığı 1985 yılı yapımı Airbus A300 tipi uçak, merkez Talas İlçesi'ndeki Erciyes ve Ali Dağı manzaralı tepeye yerleştirildi.
 
Çevre düzenlemesi, gövde yenilemesi ve iç dizayn çalışmaları devam eden uçağın Mayıs ayından itibaren restoran olarak hizmet vermeye başlayacağı bildirildi. Uçağın 300 kişiye hizmet vereceğini bildiren Yavuz Kılıç, "Buradaki projemizi sadece bir uçak restoran olarak düşünmemek lazım. Projeyi, uçak restoran ile birlikte çevre düzenlemesi olan bir konsept olarak hazırladık. Buraya gelenler, uçağın bulunduğu tepeden 11 metre aşağıdaki otoparka araçlarını bıraktıktan sonra ağaçların bulunduğu camekanlı bir yapıdan çıkacaklar ve bir tünelden geçerek uçağa ulaşacaklar. Uçağın kanatlarını da teras olarak düşündük. Misafirlerimiz, uçağın kanatlarında Erciyes, Ali Dağı ve kenti izleyerek yemeklerini yiyebilecekler. Çok farklı ve Türkiye’de bir benzeri olmayan bu Uçak Restoran projesini Kayseri’ye kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz" diye konuştu.
 
Şehir merkezinden yüksekte bir tepede büyük gövdeli bir uçağı sabit tutabilmenin zorlukları olduğunu, bunun için teknik bilgi ve deneyim gerektiğini kaydeden Kılıç, uzman bir ekiple Avrupa’daki uçak restoranları da inceleyip örnek bir çalışma yaptıklarını da kaydetti.