Uçakta canlı bomba paniği

Onur Havayolları’nın İstanbul-Gaziantep seferini yapacak uçaktaki bir yolcunun, mum ve kulaklıkla oluşturduğu sahte bomba düzeneği paniğe neden oldu.

Uçakta canlı bomba paniği
03 Mayıs 2013 Cuma 18:15 tarihinde eklendi.

 

 
Atatürk Havalimanı’nda Onur Havayolları’na ait İstanbul Gaziantep seferini yapacak olan uçak, İç Hatlar Terminali’nden 105 numaralı körükten yolcularını alarak kapılarını kapattı. 185 yolcu ile birlikte körükten ayrılan ve pist başına gelerek kalkış hazırlığı yapan uçaktaki yolculardan 46 yaşındaki Hasan T., 4 mum, kulaklık ve korse ile sahte bomba düzeneği oluşturdu. 
 
Üzerinde bomba olduğunu belirten şahıs, uçağa polis ve gazeteci istedi. Uçak içerisinde yaşananlar üzerine kokpitten dışarı çıkıp neler olduğunu gören kaptan pilot, kule aracılığıyla durumu polise bildirdi ve uçak pist başından geri dönerek tekrar körüğe yanaştı.

Polis ekipleri, uçağın çevresinde geniş güvenlik tertibatı alırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de herhangi olumsuz bir duruma karşılık hazır bekletildi. 
 
Şahıs, polisin gelmesiyle teslim oldu. Gözaltına alınan Hasan T., ifadesinin ardından sağlık kontrolü için havalimanından çıkarıldı. 
 
Hasan T., sağlık kontrolüne götürülürken, “Adalet için yaptım. Ben borçluyum, İstanbul Barosu’ndan avukat istedim avukat vermediler. 2 milyon dolar borcum var şu anda. İnsanlara zarar vermek için kullanmam hiçbir şey, sahte düzenekti. Alkolik bir doktorun sonucu kolum bu hale geldi. Doktoru, İstanbul barosunu, 28 Şubatçıları protesto etmek için yaptım.” dedi.

CİHAN