Uçakta cebe özgürlük geliyor

ABD'de iletişim kurallarını belirleyen Federal İletişim Komisyonu, Aralık ayının ikinci yarısından itibaren uçaklarda, uçuş esnasında cep telefonlarıyla konuşmaya izin vermeye hazırlanıyor.

Uçakta cebe özgürlük geliyor
22 Kasım 2013 Cuma 11:49 tarihinde eklendi.
Telekomünikasyon uzmanları, uçuş esnasında uçaklarda cep telefonlarının kapalı tutulması ve konuşmaya izin verilmemesi kuralının abartıldığını ve değiştirilmesi gerektiğini ileri sürüyor.
 
ABD Federal İletişim Komisyonu bu konuyla ilgili yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Federal İletişim Komisyonu, Aralık ayı ortasında yapacağı değişiklikle, uçuş esnasında uçaklarda cep telefonuyla konuşma yapılmasına izin verecek.
 
Uçağın kalkış ve iniş anında ise cep telefonu, bilgisayar ve tabletlerin kapalı olması ya da uçuş modunda bırakılması kuralı ise değişmeyecek.
 
Federal İletişim Komisyonu Başkanı Tom Wheeler, "Teknolojide büyük bir ilerleme sağlandı. Artık uçuş esnasında cep telefonları ve diğer cihazlar bir güvenlik riski oluşturmuyor" dedi.
 
ABD'deki havayolu şirketleri ve yolcular ise, uçuş esnasında cep telefonuyla konuşulmasına şüpheyle yaklaşıyor. ABD Hostesler Sendikası ise, bu düzenlemeye karşı çıkıyor. Sendika, uçuş esnasında cep telefonu kullanımının, daha fazla "acil durum" yaratacağını bunun da uçuş saatlerinin ertelenmesine neden olacağını belirtiyor.
 
Federal İletişim Komisyonu, Aralık ortasında kural değişikliğine gitse de, ABD'de uçaklarda cep telefonuyla konuşmanın hayata geçirilmesi bir yılı bulabilir. Bu kuralın uçuş esnasında geçerli olması için ABD Ulusal Havacılık Dairesi FAA'nın izni gerekiyor.

NTV