Uçakta kene paniği

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Kopenhag seferini yapacak uçakta bulunan bir bebeğin vücudundaki kene paniğe sebep oldu.

Uçakta kene paniği
23 Temmuz 2013 Salı 16:10 tarihinde eklendi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Kopenhag seferini yapacak uçakta bulunan bir bebeğin vücudundaki kene paniğe sebep oldu. Danimarka'ya giden bir aile, küçük kızlarının vücudunda kene olduğunu fark edince uçaktan inip hastaneye koştu.

Çorum'da aile ziyaretine gelen Onur ve Esin Eskici çifti, ziyareti tamamlayıp 9 aylık kızları Nil ile Danimarka'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi. Eskici ailesi, İstanbul’dan-Kopenhag seferini yapacak olan TK1783 sefer sayılı tarifeli uçağa bindi. Kalkış için son hazırlıklarını yapan uçakta bulunan anne Esin Eskici, bebeğinin terlediğini görünce üzerini değiştirmek istedi. 16 B numaralı koltukta oturan anne, kızının vücudunda bir kene olduğunu fark edince durumu kabin görevlilerine bildirdi. Küçük kısın sol koltuk altında bulunan kene nedeniyle, aile uçuşu iptal ederek hemen dış hatlar terminalindeki Portclinic sağlık birimine geldi. Burada yapılan kontrolde, bebekte yüksek ateş gibi kene ısırığının belirtileri olan klinik bulgular tespit edildi. Küçük bir kenenin bebeğin vücuduna yapıştığı ve ön ayaklarının derinin altında gömülü olduğu görüldü. Bunun üzerine aile, küçük kızlarını Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Burada yapılan küçük bir operasyonla Nil’in vücudundaki kene çıkartıldı. Aile daha sonda THY’nin başka bir Kopenhag uçağı ile seyahat etmek üzere Atatürk Havalimanı’na geldi.

Keneyi uçakta fark ettiklerini belirten anne Esin Eskici, “Nil’in kazağını çıkartırken fark ettim. Vücudunun sol koltuk altına yapışmıştı. Hastanede çıkardılar. Çıkarırken çok zorluk çekmediler. ‘Birkaç gün dikkat edin’ dediler. Sağolsun THY de bize çok yardımcı oldu.” dedi. Eskici ailesi saat 14.20 uçağı ile İstanbul’dan Kopenhag’a uçtu.


CİHAN