Uçan bisiklet yaptılar

İlk olarak Çek mühendislerin geliştirdiği uçan bisiklet, İngiliz versiyonuna da kavuştu. İngiltere’de bir şirket, katlanabilme özelliğine sahip, saatte 40 km hız yapabilen uçan bisiklet geliştirdi. Bisiklet 1200 metre irtifaya ulaşabiliyor.

Uçan bisiklet yaptılar
10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:13 tarihinde eklendi, 2.927 kez okundu.
Çek Cumhuriyeti merkezli Duratec, Technodat ve Evektor şirketleri, geçtiğimiz ay uçabilen bisiklet tasarımlarını gözler önüne sermişti. Yakın gelecekte ayaklarımızı yerden kesecek bir diğer bisikler, XploreAir şirketi tarafından sunuldu.
 
‘Paravelo’ adı verilen bisiklet, uçan bir makineye dönüşebiliyor. Esnek bir kanada ve biyo yakıtla çalışan bir fana sahip olan bisiklet, yerdeyken saatte 30 km hıza ulaşıyor.
 
Kanatları açıldığında ve elektrikle başlatılan motoru dev fanı döndürmeye başladığında ise bisitlet açık arazide her türlü yüzeyden havalanabiliyor. Paravelo, saatte maksimum 40 km hızla 3 saat havada kalabiliyor. Bisiklet, sürücüsünü yerden 1200 metre havalandırarak dünyayı tepeden görme şansı sunuyor.
 
KULLANIMI ÇOK KOLAY
Paravelo, henüz üretimine geçilmiş bir ürün değil. Güvenlik onayı almadan önce geçmesi gereken bir çok test bulunsa da, üreticileri bisikletin oldukça pratik bir kullanım sunduğunu belirtiyor.
 
GPS izleyicisi ve gidonları bulunan bisiklet, sürmek veya uçurmak için bir ehliyet gerektirmiyor. Bisikletin mucitleri Yannick Read ve John Foden, ABD’nin yenilikçi projeleri destekleyen Kickstarter şirketinin desteğiyle projelerini devam ettirmek için 75 bin dolar toplamayı amaçlıyor.
 
CNN’e konuşan ikili, “Bisiklet sürmeyi ve uçmayı bir araya getiren bir makine tasarlamak istedik. Arka bahçenizden havalanmanızı sağlayacak kadar pratik olmasını amaçladık” dedi.
 
CNN’in verdiği bilgiye göre, Paravelo, piyasaya sürülürse fiyatı 16 bin dolar olacak.

NTV