'Uçan Savcı'nın eşi kadınların imamı çıktı

FETÖ soruşturması kapsamında aranırken, polisin İzmir'in Bornova ilçesinde saklandığı eve yaptığı baskında bahçe duvarından atlayıp ayağını kıran Ergenekon Davası'nın gizli tanığı eski savcı Bayram Bozkurt'un eşi Yrd. Doç. Dr. Hacer Bozkurt'un da FETÖ'nün önemli isimlerinden biri olduğu ortaya çıktı.

Uçan Savcının eşi kadınların imamı çıktı
25 Eylül 2016 Pazar 14:45 tarihinde eklendi.
Hacer Bozkurt'un üzerinde 1 dolar ve cep telefonunda ise FETÖ mensuplarının haberleşmek için kullandığı programlardan biri olan "Eagle" bulundu. Uzun süre kaldığı ABD'den 2015 yılında dönen Hacer Bozkurt'un Sağlık Bakanlığı'ndaki FETÖ mensubu kadın doktorların imamı olduğu belirlendi. Öte yandan İzmir'de polisten kaçarken ayağını kıran Bayram Bozkurt'un gizli tanık olmasının ardından eşiyle birlikte isim değiştirerek Hakan Aslan ve Nergiz Selma Aslan adını aldığı kaydedildi. Bayram Bozkurt, 2009 yılında dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile eski 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın, "Ergenekon terör örgütü üyeliği, resmi belgede sahtecilik ve tehdit" suçlamasıyla yargılandığı ve geçen yıl beraatla sonuçlanan davada, gizli tanık "Efe" olarak ifade vermişti. FETÖ soruşturması kapsamında 26 Şubat 2016 tarihinde Ankara'da gözaltına alınan Bozkurt, Erzincan'a götürülmüştü.
 
BORNOVA'DA YAKALANDI
 
Savcılıktaki ifadesinin ardından "yalancı gizli tanıklık ve hürriyeti tahdit" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Bozkurt, 27 Şubat'ta adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianameyle Bozkurt hakkında yeniden yakalama kararı çıkarıldı. Her yerde aranan Bozkurt'un yakalanması için polis geçtiğimiz günlerde, Bornova'da bir eve operasyon yaptı. "FETÖ'nün adliye sisteminin beyni" olarak anılan Bayram Bozkurt, kaçmaya çalıştı. Kaçarken sitenin demir parmaklıklarından atlayarak ayağını kıran Bozkurt, 8 saat süren ameliyat ve tedavisinin ardından gözaltına alındı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, bazı tanık ifadelerinde adının geçtiği öğrenilen ve Sağlık Bakanlığı'nda çalıştığı belirtilen eczacı Hacer Bozkurt da Hatay'da bir akrabasının evinde gözaltına alındı. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan ve evden projeler hazırladığı belirtilen Hacer Bozkurt'un da FETÖ'cü kadın doktorların imamı olduğu belirlendi. Yrd. Doç. Dr. ünvanı taşıyan Hacer Bozkurt'un örgüt içinde önemli bir yere sahip olduğu ve bir yıl önce ABD'den geldiği tespit edildi. Kadın imam Bozkurt'la birlikte, gözaltındaki eski Savcı Bayram Bozkurt, Nurettin Dündar ve işadamı İsmail Özen'in sorguları sürüyor. (Yeni Asır)