"Ucube" için son karar

Kars belediyesi, tartışma yaratan İnsanlık Anıtı heykelinin yıkımına karar verdi.

Ucube için son karar
01 Şubat 2011 Salı 16:16 tarihinde eklendi, 1.070 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan’ın “ucube” heykel olarak nitelendirdiği Kars’taki İnsanlık Anıtı için Kars Belediyesi yıkım karar verdi.
 
Belediye Meclisi, 11 AK Parti ve 8 MHP'li üyenin "evet" oylarıyla heykelin yıkılması kararı aldı. 4 CHP'li üye ise ret oyu kullandı.
 
Erdoğan, İnsanlık Anıtı'na 'ucube' diyerek tartışmayı başlatmıştı. Erdoğan şunları söylemişti: "Hasan Harakani'nin türbesinin yanına bir ucube koymuşlar, garip bir şey dikmişler. Oradaki tüm vakıf eserlerinin, o sanatkârane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. Bunu süratle bekliyoruz. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz. O bölgeyi de gayet güzel bir park haline belediye getirecektir."
 
Mehmet Aksoy heykelin yıkılmasıyla ilgili daha önce şöyle konuşmuştu:
 
"Bu fiziki olarak tabii ki yavaş yavaş yıkılabilir. Ama büyük ihtimalle bu çok uzun zaman sürecektir. 1 yılı, 2 yılı bulacaktır. O kadar zaman içerisinde de bütün dünyada ses getirecektir. Bunun yapılmaması gerekir. Türkiye'nin dünyaya böyle bir imaj vermemesi gerekir. Bu çok üzücü bir şeydir. Yetkililerin, kurumların bu sorumlulukta olmaları gerekir. 3 sene içerisinde bir Koruma Kurulu 5 karar değiştirir mi? (Yıkım kararı var) deniyor, ben buna inanmıyorum. Böyle bir karar yoktu. Bir anda nereden çıkartıldı, imzalandı."

NTV