Ucubeyi parçalayacaklar

Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' olarak nitelendirdiği Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkımı için yapılan ihale sonuçlandı. Heykelin yıkımına 15 gün içinde başlanacak ve parça parça kesilerek kaldırılacak.

Ucubeyi parçalayacaklar
06 Nisan 2011 Çarşamba 12:02 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "ucube" dediği Kars’taki İnsanlık Anıtı’nın yıkımı için Kars Belediyesi’nin 7 Mart’ta yaptığı ihale sonuçlandı. İhaleyi 272 bin TL teklif veren Avşin İnşaat kazandı.
 
İhaleye diğer firmalardan itirazlar olabileceği için bir hafta bekleyeceklerini belirten Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, şu bilgileri verdi:
 
"Yaklaşık 15 gün içinde yıkım işlemi başlayacak. Heykel parça parça kesilerek kaldırılacak. Anıtın bulunduğu yerde çevre düzenlemesini yaptıktan sonra alanı sahibine Milli Emlak Müdürlüğü’ne iade edeceğiz."
 
Habertürk gazetesinin haberine göre, Osmanlı döneminden kalan ve tescilli olan tabyanın yakınında yapılması ve Milli Emlak’a ait alanda olması nedeniyle anıtın kaçak olduğunu ifade eden başkan Bozkuş, "Yaptığımız işlem hukuka aykırı olmadığı için gayet rahatız. Anıt belediyenin malı. Eğer sanatçı heykelin parçalarını isterse o parçalar da belediyenin malı eğer belediye isterse verir. Sanatçı isterse veririz niye vermeyelim" dedi.
 
Heykeli yapan Mehmet Aksoy’un kuruma karşı resmi bir sıfatı olmadığını kaydeden Bozkuş, eski belediye başkanı ile sanatçı arasında yapılan sözleşmenin de geçerli olmadığını belirtti.
 
Anıt için belediyeyle 350 bin TL’lik anlaşma yapan Mehmet Aksoy kendisine 120 bin TL ödendiğini açıklamıştı.