Üçüncü köprü üç değil iki yılda bitecek

İstanbul'da Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak 3. köprünün temeli, Cumhurbaşkanı Gül, Meclis Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan'ın katılımlarıyla atılıyor. Firmalar projeyi 29 Mayıs 2015'te bitirme vaadinde bulundu.

Üçüncü köprü üç değil iki yılda bitecek
29 Mayıs 2013 Çarşamba 12:53 tarihinde eklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üçüncü köprüye karşı çıkanların çözüm üretmediklerini söyledi. Başbakan, köprünün 29 Mayıs 2015'e yetiştirilmesini isteyerek müteahhit firma yetkilileriyle pazarlık yaptı.

Üçüncü köprünün temel atma törenine katılan Erdoğan, İstanbul'daki mevcut köprülerden geçen araç sayısının 600 bini bulduğunu söyledi. Erdoğan, "Yani köprüler 2,5 kat fazla kapasiteyle çalışıyor. Çevre yolları üzerinde oluşan araç kuyrukları yüzünden zaman ve maliyet kaybı oluyor. Yolculuklar adeta çileye dönüşüyor. İstanbul’a 3. köprü yapımına karşı çıkanlar, bu çileyi sona erdirmek konusunda hiçbir çözüm üretmediler. Bu zihniyet vaktiyle Aksaray’a Vatan Caddesi inşa edilirken de karşı çıktılar. ‘Ne yapacaksınız bu kadar geniş yolu? Uçak mı indireceksiniz?’ diyorlardı. Biz bu ufuksuz yaklaşımları ciddiye almıyoruz. Biz hedeflerimiz doğrultusunda yürüyeceğiz. Geleceğin Türkiye’sini inşa etmeyi sürdüreceğiz. Proje ile Belgrad Ormanları, Fatih ve Polenezköy Ormanları imli parkı gibi milli parkı gibi orman alanlarını koruyacak şekilde belirledik. Tarihi göletleri koruyacak şekilde güzergahını belirledik.” ifadelerini kullandı.

Temel atma törenindeki konuşmasının ardından Başbakan, müteahhit firma ile pazarlık yaparak, köprünün tamamlanma süresini öne çekti. Müteahhit firma yetkililerini kürsüye davet eden Erdoğan, “Gayret edilirse bu köprü 29 Mayıs 2015’e yetiştirilir.” dedi. Ellerinden gelenleri yapmaya çalışacaklarını söyleyen yetkililere, Erdoğan, “Biz de elimizden gelen bütün desteği vereceğiz.” şeklinde hitap etti.


CİHAN