'Ucuz iPhone 4' piyasaya çıkıyor

Apple sürpriz yaptı, piyasalarda iPhone 5, iPhone 4S modelleri beklenirken ucuz fiyatlı iPhone 4 serisiyle geliyor

Ucuz iPhone 4 piyasaya çıkıyor
24 Ağustos 2011 Çarşamba 08:33 tarihinde eklendi, 2.312 kez okundu.

ABD’li teknoloji devi Apple’ın ekim ayının başnda ucuz fiyatlı iPhone 5 modelini çıkaracağı, ardından da iPhone 4S modeliyle son çeyrekte akıllı cep pazarında atağa kalkacağı konuşulurken, şirketin sürpriz bir hamle ile ucuz fiyatlı iPhone 4 serisini pazara sunacağı belirtiliyor.

 
Reuters haber ajansının dünkü haberinde, iPhone bellek tarafında üretimine katılan Güney Koreli Samsung yetkililerine dayandırılan habere göre şu anki en düşük hafıza kapasitesinin yarısı, 8 GB’lık iPhone 4 versiyonu bir iki hafta içerisinde piyasaya sunulacak.
 
8 GB’lık hafızası olacak
 
Reuters haberi iki farklı kaynaktan doğrulattığını ifade ediyor, Apple ve Samsung cephesi ise konuyla ilgili yorum yapmayacaklarını ifade ediyor. 8 GB’lık iPhone 4 modelinin özellikle gelişmekte olan ülke pazarlarında iyi bir çıkış yakalayacağı, bununla birlikte şirketin 2011 yılı performasına bu ürünün ciddi katkı yapacağı ifade ediliyor.
 
Şu sıralar borsadaki 335 milyar dolarlık piyasa değeriyle ABD’nin en değerli şirketleri liginde ikinci, bir diğer ifadeyle 1. sıradaki Exxon’u kovalayan Apple’ın çıkaracağı yeni model cep telefonlarıyla bu yıl önemli gelişme sağlaması bekleniyor.
 
300 dolar olabilir
Ucuz fiyatlı iPhone 4’in şu anki 650 dolarlık fiyattan daha düşük, 300 dolarlar seviyesinde çıkması bekleniyor. Apple’ın bir sonraki iPhone 5 serisinde ise 200 dolar bandına ineceği öngörülüyor.
Apple iPhone 4 modelini Haziran 2010 yılında piyasaya çıkarmıştı. iPhone 5 için şimdiden 45 milyon adetlik sipariş alan Apple’ın bu yılı rekorlarla kapatacağına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Apple 2011 yılının  ikinci çeyreğini kapsayan 3 aylık dönemde 20.3 milyon adet iPhone 4 satış rakamını yakaladı. Özellikle Asya pazarındaki çıkışla şirket bir önceki çeyreğin 3 milyon üzerinde satış yaptı.