Ucuz Macbook Air'lar mı geliyor?

Apple'ın Macbook Air modellerinin biraz daha ucuz versiyonunu yapmayı planladığı tahmin ediliyor.

Ucuz Macbook Airlar mı geliyor?
08 Mayıs 2012 Salı 17:11 tarihinde eklendi, 1.180 kez okundu.

 

Apple'ın Ultrabook konseptiyle daha sıkı yarışmak için Macbook Air modellerinin biraz daha ucuz versiyonunu yapmayı planladığı tahmin ediliyor.
 
Apple'ın tanıtıldığı günden beri oldukça fazla ilgi gören ancak pahalı fiyatları sebebiyle de el yakan Macbook Air modellerinden sevindirici bir haber gelebilir. Bildiğiniz gibi Apple, Air serisi ile çok ince dizüstü bilgisayarlarını piyasaya çıkarmıştı. Air saltanatından birkaç yıl sonra Intel, Ultrabook adlı konseptini duyurarak Air gibi belli kriterlere sahip cihazlar satışa çıkaracaktı.
 
Onların birçok modeli şu sıralar piyasada. Özellikle Asus'un Zenbook serisi Ultrabook'ları Air ile aynı incelikte. Ancak fiyat bakımından bakıldığında Macbook Air'ların bazı Ultrabook'lardan çok daha pahalı kaldığı görülüyor. Intel, Ultrabook standartlarında en düşük fiyatı 699 dolarla sınırlandırıyor. Macbook Air'ların en ucuz modeli ise 999 dolardan başlıyor.
 
Söylentilere göre Apple şu sıralar daha ucuz bir Air modeli üzerinde çalışıyor. Özelliklerini biraz düşürerek piyasaya çıkaracağı yeni Air modelinin 799 dolar gibi daha uygun bir fiyatla satılması bekleniyor. Böylece Macbook Air'lar piyasadaki tüm Ultrabook'lar ile yarışabilecek.
 
799 dolar yaklaşık 1400 TL yapıyor. Buna vergiler eklenince muhtemel fiyatı 1900 ya da 2000 civarı olacaktır. O yüzden ülkemizde çok da fazla ucuz diyebileceğimizi zannetmiyorum.
 
shiftdelete