"UEFA kriterlerine uyduk"

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma kriterlerini yerine getirdiklerini söyledi.

UEFA kriterlerine uyduk
29 Mart 2013 Cuma 21:22 tarihinde eklendi.

 

Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi Akaretler'deki kulüp binasında yaptığı basın toplantısında, "Öncelikle rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Sayın Süleyman Seba'ya geçmiş olsun diliyorum." diyerek sözlerine başlarken, takımın Avrupa kupalarına gidip gitmeyeceği ile ilgili şunları söyledi:
 
"Uzun zamandan beri kamuoyunda Beşiktaş Avrupa kupalarına gidicek mi, gidemeyecek mi? sorusu etrafında tartışma yaşanıyordu. Bu konu çok gündemde kaldı. Ama artık müjdeyi vermek isterim. Bu sıkıntıyı aştık. Dosyamızı UEFA'ya eksiksiz olarak incelenmesi için gönderdik.
 
Sonuç itibari ile UEFA kriterlerine uygun olmak için yaklaşık 30 eski futbolcunun borçları ödenmiş ya da yapılanmış olması gerekiyordu. Bu süreçte bizi çok zorlayan kişi ve kurumlar olmuştur. Herşeyden önce bize bu süreçte yardımcı olan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Bazı kişiler ve kurumlar zor dönemimizi fırsat bilerek bizi çok zor durumlarda bırakmışlardır. Bunları not ettik ve asla unutmayacağız."
 
Ahmet Nur Çebi tünelin ucundaki ışığı gördüklerini de belirterek, "Buradan tahattüt ediyorumki Beşiktaş bir daha böyle bir sorun yaşamayacaktır. Tüneldeki ışığı gördük aydınlık günler önümüzde." diye konuştu.
 
FERRARİ VE ALVES BİZİ ÇOK ZORLADI
 
Ahmet Nur Çebi eski futbolcuları Ferrari ve Alves içinde yorumda bulunarak, "Ferrari ve avukatları borcumuzun üzerine %40 vergiyi eklemek istedi. Biz bunu %15 e çektik. Alves içinde çok olumlu tepkiler almadık. Fakat bunu da çözdük. Egemen Korkmaz'ın bir alacağı vardı. Borcu yapılandırmak için aradık. Malesef telefonlarımızı açmadı. Biz de hepsini ödemek zorunda kaldık." diye konuştu.
 
Çebi son olarak bu sezon sonu kalan maçlarda taraftarlarının desteği ve Allah'ın da yardımıyla ligi en iyi yerde bitireceklerini belirterek toplantıyı bitirdi.

CİHAN