UEFA mahkemeyi dinlemedi

UEFA mahkeme kararını dinlemedi ve Celtic'i kupaya dahil etti

UEFA mahkemeyi dinlemedi
14 Eylül 2011 Çarşamba 13:46 tarihinde eklendi.

 

UEFA geçtiğimiz günlerde Avrupa Ligi’nden ihraç ettiği İsviçre’nin Sion kulübü hakkındaki son kararını verdi ve İsviçre kulübünün yerel mahkeme kararına dayandırdığı itirazını değerlendirmeyerek, kupaya Celtic’i dahil etti.
 
Avrupa Ligi, play-off turunda Sion’la karşılaşan Celtic, elendikleri turun ardından UEFA’ya başvuruda bulunmuş ve rakiplerinin transfer yasağıbulunmasına karşın yeni oyuncularını bu maçlarda oynattığı iddiasıyla İsviçre kulübünün kupadan  ihraç edilmesi talebinde bulunmuştu. Buna karşın Sion kulübü, transfer yasağı konusunda İsviçre mahkemelerinin kendilerini haklı bulduğunu belirterek, usulsüz bir eylem yapmadıklarını kaydetmişti.
 
YEREL MAHKEME AKSİ YÖNDE KARAR ALMIŞTI
Dosyayı inceleyen UEFA, geçtiğimiz günlerde Sion’u Avrupa Ligi’nden ihraç etmişti. Hukuki mücadelesini İsviçre Yerel Mahkemesi’nde sürdüren Sion’a yerel mahkeme dün sabah itibarıyla bir yazı göndermiş ve transferlerde bir usulsüzlük olmadığını belirterek, UEFA’nın Sion’u Avrupa Ligi’ne dahil etmesi gerektiğini kaydetti. Ancak davayı görüşen UEFA Tahkim Kurulu, Sion’u kupa dışına itme ve Celtic’i Avrupa Ligi’ne alma kararını onayladı.