UEFA Spartak'ı kupadan atabilir

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme Play-Off ilk maçında Emenike'nin takımı Spartak Moskova’ya Rusya'da 2–1 mağlup olarak tur şansını İstanbul’a bıraktı.

UEFA Spartakı kupadan atabilir
22 Ağustos 2012 Çarşamba 11:32 tarihinde eklendi, 1.335 kez okundu.

 

Mücadelenin ikinci yarısında yaşananlar ise Fenerbahçe’nin bir ihtimali daha olduğunu akıllara getirirken, Spartak Moskova’yı UEFA tehdidiyle karşı karşıya bıraktı. İkinci 45 dakikanın başlama düdüğüyle birlikte yakılan meşaleler yüzünden sahada oluşan duman Rus temsilcisini zorda bıraktı.
 
Spartak Moskova bundan iki yıl önce Şampiyonlar Ligi'nde MSK Zilina ile oynan maç sırasında taraftarların hem meşale yakması hem de saha içinde güvenlik görevlileriyle yaşadığı arbede nedeniyle 75 bin Euro ceza ve  bir maç saha kapatma cezası almıştı. Ancak UEFA, 2 yıl boyunca bir daha tekrar etmemesi şartıyla bu cezayı ertelemişti.

 
UEFA’nın yaşanan bu olaya seyirci kalmayacağını düşünen Rus basını, Fenerbahçe maçında yakılan meşaleler nedeniyle  bu cezanın uygulamaya gireceğini ve  takımlarının direkt Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilebileceğini yazdı.
 
SPARTAK MOSKOVA TARAFTARLARINDAN BÜYÜK AYIP
 
Bu arada Spartak Moskovalı taraftarlar, maç sırasında üzerinde camii figürü olan pankartı ve Türk bayrağını yakmaları büyük tepkiye yol açtı.