UFO, Balıkesirlilere uzay heyecanı yaşattı

UFO, özel olarak tasarlanan Roadshow simülatörü ile Balıkesirlilere uzay heyecanı yaşattı.

UFO, Balıkesirlilere uzay heyecanı yaşattı
29 Ocak 2013 Salı 22:42 tarihinde eklendi, 1.200 kez okundu.

 

UFO Beni Uzaya Götür kampanyası için özel olarak tasarlanan Roadshow simülatörü, Balıkesirlilerle buluştu. Altı boyutlu olarak hazırlanan ve hareket eden simülatör, iki gün boyunca Balıkesirlileri ücretsiz olarak sanal ortamda uzay atmosferine taşıyacak. 
 
8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul'dan başladığı yolculuğunda 25 ile uğrayacak olan Roadshow uzay simülatörü, İzmir'in ardından Balıkesir'e geldi. Roadshow Simülatörü, 6 boyutlu uzay heyecanını paylaşmak için Yaylada AVM bahçesinde Balıkesirlilerle buluştu. Her yaştan vatandaşlar soğuk havaya rağmen heyecana ortak oldu. 
 
TIR kasası üzerine özel olarak monte edilen ve hareket eden simülatörde 18 kişi aynı anda 4 dakikalık uzay yolculuğu yaşıyor. Vatandaşlar sanal uzay yolculuğunu 6 boyutlu uzay gözlüğü takarak yaşıyor. Ayrıca misafirlere ücretsiz olarak patlamış mısır ile çocuklara balon veriliyor. 
 
Proje hakkında bilgi veren Görkem Büyükkahraman, "UFO Beni Uzaya Götür" aktivesinin 65 günlük 25 ili kapsayan dev bir turne olduğu söyledi. Söz konusu şehirlerde simülasyon TIR ile birlikte insanlara uzayın nasıl bir yer olduğunu anlatmaya çalıştıklarını ifade eden Büyükkahraman, "UFO Roadshow 2014 yılında başlayacak uzay seferlerine bir kişinin gideceği programı anlatan bir etkinlik. 28 Mart tarihine kadar satın alınacak her UFO marka ürün için vatandaşlarımıza bir adet çekiliş bileti verilecek. Ardından 1 Nisan'da yapılacak çekilişte bir kişi uzaya gitmeye hak kazanacak. Bu şanlı kişi önce İstanbul daha sonra Amsterdam'da eğitimlere takılacak. Sonra Karayipler'de üç gün 5 yıldız bir tatil yapacak. Ardından yine Karayipler'deki özel bir hava üssünden 103 km. yukarıya çıkarak uzaya giden ilk Türk olacak." dedi.
 
Etkinliğin 8 Aralık 2012 tarihinde İstanbul'dan başladığını belirten Görkem Büyükkahraman, "Bir çok ilin ardından 22. ilimiz olan Balıkesir'deyiz. Yarıyıl dönemine denk gelen bu sürede anne, baba ve çocukları burada eğlenceli bir vakit geçirmeye bekliyoruz. Buradan Çanakkale'ye gideceğiz. Daha sonra sırasıyla Edirne, Tekirdağ ve son olarak finali İstanbul'da yapacağız." diye konuştu.

CİHAN