Uğur Acar'ın yüzündeki izler geçecek

Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, ''Uğur Acar'ın yüzündeki izler tren kazasına bağlı travmalar ama bu izler de geçecek'' dedi.

Uğur Acarın yüzündeki izler geçecek
13 Şubat 2012 Pazartesi 14:39 tarihinde eklendi, 4.004 kez okundu.

Girdiği bunalım sonucu kendini trenin altına atarak intihara teşebbüs eden ve hastanede 12 günlük tedavi sonrası kurtarılamayan Ahmet Kaya'dan alınan yüzün nakledildiği Uğur Acar'ın, tıraş olduktan sonra basına dağıtılan görüntü ve fotoğraflarında, tren kazasına ait izleri taşıdığı görüldü. Bu izlerin bir süre sonra geçeceği bildirildi.
    
Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan,  Uğur Acar'ın yüzündeki izlerin Ahmet Kaya'nın tren kazası sonrası yüzünde oluşan travmadan kaynaklandığını söyledi.
    
Bu izlerin uzun bir zaman içinde geçeceğini belirten Özlenen Özkan, ''Yüzündeki izler tren kazasına bağlı travmalar ama bu izler de geçecek. İlaçlar nedeniyle normal bir insanda kısa sürede geçen yara izleri Uğur'da daha uzun sürede geçer'' dedi.
    
Uğur Acar'ın yüzünde halen ödem olduğunu ifade eden Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, bunların da zaman içinde ineceğini kaydetti. Uğur Acar'ın yüzünde sinir iletimi olmadığına da dikkati çeken Özkan, bu nedenle mimikleri bulunmadığını ve genç adamın bir yıl sonra mimikleriyle de çok daha farklı görüneceğini bildirdi.
    
Uğur Acar'ın aynaya baktığı anda kendisinin de çok heyecanlandığını anlatan Özkan, ''Uzun uzun yüzüne baktı. O anlar, 'beğenmedi mi' diyerek dehşete kapıldım. Çok heyecanlandım. 'Daha iyisi olamazdı' deyince çok rahatladık. Çünkü bu ameliyatlar, insanlar kendilerini iyi hissetsinler diye yapılıyor'' diye konuştu.
    
Riske atmak istemediler
    
Yrd.Doç.Dr.Özkan, tıraşı neden Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yaptığıyla ilgili soru üzerine, ''Uğur Acar'ın yüzünde sinir iletimi olmaması nedeniyle acı hissi yok. Yani tıraşı yaptığınız kişi herhangi bir tepki vermeyeceği için en ufak bir kesiyi farkında olmadan derinleştirebilirsiniz. Ömer bey, Uğur'un yüzünü çok iyi biliyor, dokuyu çok iyi tanıyor. Riske atmak istemedi'' dedi.
    
Uğur Acar'ın daha önce gündeme gelen top sakaldan vazgeçtiğini ifade eden Yrd.Doç.Dr.Özkan, temizliği için böylesinin daha kolay olduğunu kaydetti.