Uğur, "Ahmet ağabeyini" andıracak

Türkiye'de ilk kez yüz nakli yapılan Uğur Acar, bugün kısa süreyle uyandırıldı. Acar, doktorlarına işaretle iyi olduğunu söyledi.

Uğur, Ahmet ağabeyini andıracak
22 Ocak 2012 Pazar 17:39 tarihinde eklendi, 8.655 kez okundu.

Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'dan alınan yüzün nakledildiği 19 yaşındaki Uğur Acar'ı bugün kısa süreyle uyandırdıklarını ifade etti. Özkan, Uğur'a nasıl olduğunu sorduğunu, onunda işaretle iyi olduğunu anlattığını vurguladı. 
    
Uğur'u yarına kadar uyutacaklarını belirten Özkan, hastanın istediği an aynaya bakabileceğini söyledi. Hastanın yüzünde şişlik olduğunu anlatan Özkan, "Uyandırdık, az önce konuştuk. İşaretle iyi olduğunu ifade etti" dedi. 
    
Dünyada 15 yüz nakli yapıldığını, ancak bunun 7 ya da 8 tanesinin tam yüz nakli olduğunu belirten Özkan, yüz nakli için aylardır hazırlanmalarına rağmen nakil anı farklı duygular yaşadığını söyledi. 
    
Uğur Acar'a tam yüz nakli yaptıklarına işaret eden Özkan, şöyle konuştu: 
    
"Hastamıza o kadar güzel oldu ki istim üzerinde hissettik kendimizi. Allah korusun bir problem olmasın. O anda, yüzü alıp da hastaya koyduğunuz anda ölçülerin bu kadar uyması çok güzeldi. Bir insanda farklı bir şey yaratıyorsunuz. Estetik ameliyatlarda biz değiştiririz, ama bu böyle bir şey değilmiş. O anda, bu kadar hazırlıklı olduğum halde fantastik bir duyguydu. Donörün yüzüne bir miktar benzer, öyle hissettim. Ameliyat öncesi hep bahsediyorduk, 'Ne ona benzeyecek, ne kendi yüzü olacak' diye, ama öyle değil. Bir miktar benzeyecek. Kesinlikle bire bir olmayacak, ama benzeyecek."