Uğur Dündar TV'ye dönüyor!

Gazeteci yazar Uğur Dündar, İzmir’in Bornova Belediyesi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği panelde konuştu.

Uğur Dündar TVye dönüyor!
10 Ocak 2013 Perşembe 20:46 tarihinde eklendi, 1.090 kez okundu.

 

Uğur Dündar, "Tarih bugünleri yazıyor. Tarih kanaat notunu veriyor. Bu notlar hepimizin siciline silinmeyecek kalemlerle yazılıyor" dedi. Bir süre sonra yeni bir televizyon kanalında akşam haberlerinde yeniden halkın karşısına çıkacağını açıklayan Dündar, "Yeni ve bağımsız bir oluşum televizyon kurma hazırlıklarını sürdürüyor. Bir sekteye uğramazsa akşam haberleriyle yine televizyonda olacağım" dedi.
 
Bornova Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesleğin sorunlarının dile getirileceği panel düzenledi. Gazeteci Uğur Dündar ile Suriye’de yaralanan Anadolu Ajansı foto muhabiri Sinan Gül’ün konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yaptı. 
 
Bornova Belediye Nikah Salonu’ndaki panele vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
 
Panelin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, gazetecilerin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyerek, "İçinde bulunduğumuz dönemde Uğur Dündar gibi gazetecilere gerçekten çok ihtiyacımız var. Sinan Gül gibi arkadaşlarımız yaptıkları bu haberlerle savaş vahşetini bize sunuyor. Savaşa karşı duruşumuzda bize güç veriyor" dedi.
 
Uğur Dündar, gazetecilik mesleğinin hassas bir süreçten geçtiğini belirtti, "Tarih bugünleri yazıyor. Tarih kanaat notunu veriyor. Hepimiz hergün sınavdan geçiyoruz. Gazeteciler tarih önünde not alıyorlar. Bu notlar hepimizin siciline silinmeyecek kalemlerle yazılıyor. Gerçekten çalışanların başında demoklesin kılıcı var. Ankara’nın gülümsetecek haberler var, kızdıracak haberler var. Gündeme alınabilecek haberler var, alınamayacak haberler var. Böyle olduğu için de ne gazetecilik kaldı ne meslek" dedi. Dündar, bir süre sonra yeni bir televizyon kanalında akşam haberlerinde yeniden halkın karşısına çıkacağını açıkladı. Yeni ve bağımsız bir oluşumun televizyon kurma hazırlıklarını sürdürdüğünü belirten Dündar, "Bir sekteye uğramazsa akşam haberleriyle yine televizyonda olacağım" diye konuştu.
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, sadece gazetecilik yaptığı halde ve İzmirliler’in 680 bin oyuyla milletvekili seçilmesine rağmen Silivri’de tutuklu bulunan Mustafa Balbay’a destek çağrısı yaptı.
 
Suriye’de görev başındayken çatışma arasında kalıp bacağından yaralanan Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Sinan Gül de panelde yaşadıklarını anlattı. Gazetecilerin hayatı en uç noktalarda yaşayarak evlerindeki insanların da hissetmelerini sağladıklarını söyleyen Gül, "Mayınlı arazilerden geçerek Halep’e ulaştık. Bir gün önce basın yapılacağı haberini alıp bahsedilen bölgeye gittiğimizde çapraz ateş arasında kaldık" dedi.

DHA