Uğur Dündar'dan sürpriz CHP iddiası

Star TV'nin eski anchormani Uğur Dündar, TV 8'de Okan Bayülgen'in "Kral Çıplak"a konuk oldu.

Uğur Dündardan sürpriz CHP iddiası
01 Aralık 2011 Perşembe 08:44 tarihinde eklendi, 1.389 kez okundu.

Star TV'deki habercilik deneyiminin başarısına karşın haksızlığa uğradığını söylerken seyircinin de buna karşın tepkisini reytingle gösterdiğini savundu. Star TV'nin eski anchormani Uğur Dündar, TV 8 ekranlarında Okan Bayülgen'in sorularını yanıtladı. 

 
 
Dündar sert mesajlar verdiği programda dönemin CHP genel başkanı Deniz Baykal'ın kendisine İstanbul Belediye Başkanı adaylığını teklif ettiğini söyledi. 
 
"STAR'IN REYTİNGİ BİZDEN SONRA ÇÖKTÜ"
 
Star Haber'in kendisinin ayrılmasından sonra reytingde büyük bir düşüş yaşadığını hatırlatan Dündar "Bu da halkın demokratik tercihidir, protesto hakkıdır. Ben çok mutluyum." dedi. Dündar, Okan Bayülgen'in sorusu üzerine hükümetle arasındaki ilişkiyi tarif etti. Gazeteci olarak çifte standarda düşmeden toplumun gerçekleri öğrenme hakkına hizmet etmeleri gerektiğini söyleyen Dündar 'ben de bunu yapmaya çalıştım' dedi. Dündar, sadece AKP'nin değil geçmiş iktidarların da kendisiyle uğraştığını ileri sürdü.
 
"BUGÜNÜN İKTİDAR SAHİPLERİ O ZAMANLAR SIRTIMIZI SIVAZLIYORDU"
 
"Gazeteciliğin evrensel meslek kuralları çerçevesinde toplumun gerçekleri öğrenme hakkını sağlamaktır. Gazeteci çifte standart içinde olamaz. Geçmişte CHP'nin karıştığı bazı yolsuzlukları biz Arena'da ekranlara taşıdık. Bugünün iktidar sahipleri o zamanlar brova size diyerek bizim sırtımızı sıvazlıyorlardı. Ben gazeteciliği çifte standarda düşmeden yaptım. Ben TRT'nin tek kanallı döneminde bile sansüre haksızlığa karşı tavır koydum. Daha sonra da iktidarlar hep benimle uğraştılar. Tansu Çiller de peşimde adeta bir maliyeciler ordusu taktı. Ben iş adamı falan da değilim. Bir Genelkurmay Başkanı'nın 'bu şekilde haberlerine devam ederse onu divanı harbe veririm' dediği ikinci bir gazeteci varsa çıksın konuşsun. Doğan Güreş benim için böyle dedi. Susurluk çetesinden Ayhan Çarkın benim yüzüme karşı hakkımda infaz kararı alındığını söyledi."
 
BU İKTİDARIN ÖTEKİLERDEN FARKI ÇOK FAZLA ÖVÜLMEK İSTEMESİ
 
"Artık durum değişti eskiden bir kanalda olmayınca diğerine geçerdin. Şimdi bütün yollar kapalı... Bu iktidarın ötekilerden farkı ötekilerden çok daha fazla övülmek istemesi. Bunda da medyanın büyük payı olduğunu düşünüyorum. İyilik yaptıklarını sanıyorlar ama çok büyük kötülük ediyorlar..." 
 
"İSTANBUL BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖNCE BANA TEKLİF EDİLDİ"
 
Politikacılardan bir çok kez davet aldığını söyleyen Uğur Dündar, dönemin CHP genel başkanı Deniz Baykal'ın İstanbul Belediye Başkanı adaylığını teklif ettiğini söyledi. Uğur Dündar "O görev Deniz Baykal döneminde Kılıçdaroğlu’ndan önce bana teklif edilmişti” dedi.
 
Teklifi hiç düşünmeden geri çevirdiğini söyleyen Uğur Dündar, hiç bir zaman siyasete atılmayı düşünmediğini ve gazetecilik görevini objektif bir şekilde yapmaya çalıştığını, bu nedenle iktidarların hedefi haline geldiğini ekledi. Dündar telifi hiç düşünmeden hemen red ettiğini söylerken "ben de ailem de cendere hayatı yaşıyoruz" dedi.