Uğur Dündar'ı kimse izlememiş

Ya reytinglerle gişe rakamları yalan söylüyor ya da GENAR’ın ‘tesadüfi örnekleme yöntemi’yle seçtiği 2 bin 168 kişi.

Uğur Dündarı kimse izlememiş
01 Şubat 2012 Çarşamba 17:02 tarihinde eklendi.

 

GENAR’ın kamuoyuna açıkladığı ‘Türkiye Sosyal, Politik ve Ekonomik Analiz 3’ adlı araştırmanın ‘sosyal’ konularla ilgili bazı sonuçlarına fena halde takıldım!
 
GENAR’ın, ‘2011 yılının en beğenilen köşe yazarı?’ anketinden birinci çıkan Posta gazetesinin başyazarı Mehmet Ali Birand’ı Hürriyet yazarı yapmasını teknik bir yanlışlık olarak kabul ediyorum, ama bazı konular var ki, gerçeklerle hiç mi hiç örtüşmüyor... 
 
Bazı konularda ya reytinglerle gişe rakamları yalan söylüyor ya da GENAR’ın 9-22 Ocak 2012 tarihleri arasında 16 il, 60 ilçe ve 504 mahalleden ‘tesadüfi örnekleme yöntemi’yle seçtiği 2 bin 168 kişi. İşte o anketten aklıma takılanlar;
 
AKBAĞ’I BEĞENİYORLAR AMA İZLEMİYORLAR
 
GENAR, ‘2011’in en beğenilen kadın yerli dizi oyuncusu’nu sordu insanlara... Anketten çıkan sonuç şöyle:
* Beren Saat - Fatmagül’ün Suçu Ne? %18.7
* Ayça Bingöl - Öyle Bir Geçer Zaman Ki %12.5
* Meryem Uzerli - Muhteşem Yüzyıl %11.1
* Demet Akbağ - İstanbul’un Altınları %6.1
* Aslıhan Gürbüz - Yahşi Cazibe %6.1
Bu ne yaman çelişkidir böyle! ‘İstanbul’un Altınları’, başrolündeki Haluk Bilginer ve Demet Akbağ’a rağmen izlenmediği için yayından kalktı. Bir oyuncuyu beğenmek için onu izlemek gerekmez mi? Akbağ, ‘İstanbul’un Altınları’ndaki rolüyle bu denli beğenildiğine göre, dizinin de o ölçüde izlenmesi gerekmez miydi? Ya reytingler gerçeği yansıtmıyor ya da ankete katılanlar doğruları söylemiyor.
 
UĞUR DÜNDAR İLK BEŞTE YOK
 
GENAR, televizyonların ‘haber yüzleri’ni de sordu insanlara... 2011’in en beğenilen ana haber sunucuları şöyle:
* Ali Kırca - Show TV %28.7
* Mehmet Ali Birand - Kanal D %25.5
* Can Dündar - NTV  %12.7
* Nazlı Tolga - FOX  %6.8
* Erhan Çelik - Kanal 7  %5.8
Doğuş Grubu’na satılıncaya kadar sunduğu ana haber bülteninin başarısıyla Star TV’nin reyting ortalamasını yükselten Uğur Dündar, ‘ana haber sunucusu’ kategorisinde ilk 5’e giremedi, öyle mi? Şaka gibi!
 
‘Eyvah eyvah’ dedİrten tablo!
 
‘2011 yılının en beğenilen filmi’:
* Kurtlar Vadisi Filistin  %14.4
n Eyyvah Eyvah 2  %12.9
* Aşk Tesadüfleri Sever  %9.3
* İncir Receli  %7.6
* Sümela’nın Şifresi Temel  %5.6
Bir filmin beğenilip beğenilmediğinin en büyük ölçüsü nedir? Gişesi!
2011’de en fazla insanın izlediği film hangisi? 3 milyon 947 bin 988 izleyiciyle ‘Eyyvah Eyvah 2’. İkinci sıradaysa ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ var. Onu da 2 milyon 418 bin 90 kişi seyretti. ‘Kurtlar Vadisi Filistin’se ‘Allah’ın Sadık Kulu’nun ardından 2 milyon 28 bin 57 izleyiciyle  dördüncü oldu. Bu rakam ‘Kurtlar Vadisi Filistin’in yapım şirketi Pana Film’i bile mutlu etmedi, ama ankete katılanları etmiş!
 
ALİ ŞEN DERS VERDİ ZİYA ŞENGÜL FIRÇA YEDİ
 
Pazartesi gecesi iki futbol programı izledim. Aslında ağırlıklı olarak TV8’de Faik Çetiner’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Bizim Stadyum’u seyrettim. Çünkü Ali Şen konuktu programda.
Fenerbahçe’nin eski başkanı, FIFA ve UEFA konusunda anlattıkları, “UEFA da kim oluyor? TFF, UEFA’ya rest çekmeliydi” diyen herkesin ders alacağı nitelikteydi.
‘Bizim Stadyum’ her reklama girdiğinde, Kanaltürk’teki ‘Telegol’e geçiş yaptım. O geçişlerden birinde Serhat Ulueren, Ziya Şengül’e çok ağır sözler söyledi. Doğrusunu söylemek gerekirse Şengül de o lafları gerçekten hak etti. Çünkü Şengül ısrarla, “Şike olayı patladıktan sonra Aykut Kocaman, federasyon yöneticisi Cüneyt Tanman’a bir çağrı yaptı. ‘Kaptan o maçları izleyip, şike var mı, yok mu karar versin. Kaptan, ne derse razıyım’ dedi. O günden bu yana Cüneyt Tanman’ın ağzından tek kelime çıkmadı” dedi.
Bunun üzerine programın moderatörü Ulueren, Şengül’e patladı: “Gerçekten de hiç hazırlık yapmadan, hiç dersinizi çalışmadan geliyorsunuz bu programa. Siz hiç televizyon izlemiyor, gazete okumuyor musunuz? ‘Cüneyt Tanman’dan, Aykut Hoca’nın teklifinden sonra tıs çıkmadı’ nasıl dersiniz? Anında yanıt verdi Aykut Hoca’ya. Burası muz cumhuriyeti değil, bir kişi izleyip de karar versin’ dedi. TFF’nin bir yönetim kurulu, kuralları ve kurulları olduğunu, konunun yargıya intikal ettiğini söyledi.’’ 
 
Ali Eyüboğlu/Milliyet