Ulaşım zammına tepki

Uşak Üniversitesi’nde eğitim bir grup öğrenci, yaklaşık bir hafta önce toplu ulaşımda gelen zamma tepki göstermek amacıyla eylem yaptı, imza toplayan grup belediye hizmet binası önüne kadar yürüdü.

30 Eylül 2013 Pazartesi 19:16 tarihinde eklendi.
Zammın iptal edilmesini isteyen gruptakiler, ellerindeki dilekçeyi belediye yetkililerine verdi.
 
Uşak Belediyesi tarafından yaklaşık bir hafta önce, toplu ulaşıma yapılan zamda, daha önce 95 kuruş olan öğrenci ücreti 1 lira 10 kuruş, 1 lira 40 kuruş olan tam bilet ise 1 lira 60 kuruşa yükseltildi.

Zamma tepki gösteren bir grup üniversite öğrencisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi üyeleri, zammın iptali için imza kampanyası başlattı. Altı günde 2 bin 500 imza toplayan ÖDP’liler ve üniversite öğrencileri bugün Tiritoğlu Parkı’nda toplanarak ulaşım zammını protesto etti.

Ellerinde, 'Ulaşım Ücretleri Düşürülsün, İnsanca Ulaşım Sağlansın' yazılı bez afiş ve 'Zam Zulüm İşkence İşte Belediye', 'Ulaşım Zammını Reddediyoruz' gibi dövizlerle belediye önüne yürüyen grup sloganlar attı. Yaklaşık 50 kişilik grupta çocukların da olduğu görüldü.
 
Ulaşım zammın iptal edilmesi için 10 metre uzunluğundaki dilekçeyi Uşak Belediyesi yetkililerine teslim eden grup adına konuşan üniversite öğrencisi Gülfen Gürses, "Bizler öğrenciyiz, anne babalarımızın dişlerinden tırnaklarından artırarak gönderdiği paradan başka hiçbir gelirimiz yok.

Otobüs parası bulamayan, maddi anlamda büyük zorluklar çeken arkadaşlarımız var. Zammı uygunsuz ve haksız kazanç olarak görüyoruz. Bu nedenle belediyenin zammı iptal etmesini istiyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

DHA