Ülkücü gençlerden Hocalı protestosu

Ülkücü öğrenciler, Sivas’ta Hocalı Katliamını kınayarak, soykırıma sessiz kalınmasını eleştirdi.

Ülkücü gençlerden Hocalı protestosu
26 Şubat 2014 Çarşamba 18:28 tarihinde eklendi.

Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Kafeterya önünde toplanan Ülkücü grup, 26 Ocak 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı kasabasında 613 masum insanın katledilmesini kınadı.

Türk bayrağı ve Azerbaycan bayrağının yanı sıra Türk cumhuriyetlerinin bayraklarını da taşıyarak sloganlar atan grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Enes Erdoğan, katliamın insanlık tarihine bir kara leke olarak geçtiğini belirterek, “26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Hocalı kasabasına yapılan ermeni saldırısı ve ardından gelen işgal, Türk düşmanlığının katliamla vücut bulmuş halidir.

Tasmasında Rusların tuttuğu Ermeni askerlerinin savunmasız Hocalı Kasabası'na sabahın erken saatlerinde saldırmaya başlamış, yaşlı kadın, çocuk demekten, hunharca katletmiştir. Öyle ki kasabadan kaçmak ve çocuklarını bu vahşetten kurtarmak isteyen Türk ailelerinin kaçmasına bile müsaade edilmemiş, pusu kurularak şehit edilmişlerdir. Bu da gösteriyor ki Ermenilerin yaptığı çıkar amaçlı bir işgalden ziyade, Türk’e nefretlerini dindirme çabasıdır.” şeklinde konuştu.

Ermenilerin yaptığı bu saldırıda, resmi rakamlara göre 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 Azerbaycan Türkünün şehit edildiğini ifade eden Erdoğan, “Resmi verilerin dışında haber alınamayan onlarca da soydaşımız bulunmaktadır.

Ne yazık ki Hocalı'da böyle bir soykırım yapılmasına rağmen dünya kamuoyu gözlerini ve kulaklarını kapamış, sözde insan hakları savunucuları sessiz kalmıştır.” ifadesini kullandı. Grup, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.


CİHAN