Ülkücüler, Milli Eğitim Müdürü'nü protesto etti

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı'nden bir grup öğrenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Ülkücüler, Milli Eğitim Müdürünü protesto etti
07 Şubat 2014 Cuma 20:36 tarihinde eklendi.

 Öğrenciler, öğrenci temsilcisi arkadaşlarının ülkücü olduğu gerekçesiyle görevden alındığını belirtti.

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyesi öğrenciler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Grup, buradan slogan atarak İstanbul Lisesi önüne yürüdü. Lise önünde basın açıklaması yapan grup, öğrenci temsilcisinin ülkücü olduğu gerekçesiyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevden alındığını kaydetti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Devlet adamlığıyla hiç bir şekilde bağdaşmayacak bir olay yaşanmıştır, temsilci seçilen arkadaşımızı İl Milli Eğitim Müdürü yanına çağırmış tehdit etmiştir." dedi.

Yıldırım,"Yaklaşık 2003 yılından bu yana ilk ve orta öğretim öğrencilerine demokrasiyi önemsetmek amacıyla genel seçimlere benzeyen bin seçim süreci gerçekleştirilmekte ve bu sürecin sonucunda 81 ilin öğrenci temsilcileri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) buluşmaktadır. Bu seçimleri yönlendirmek adına öğretmenler başta olmak üzere, hiç bir siyasi oluşumun müdahalesi söz konusu olmamaktadır." şeklinde konuştu.

23 ocak tarihinde 6 adayın yarıştığı İstanbul İl Öğrenci Seçimleri yapıldığını ve bu seçimleri 22 oy alan Mustafa Gider'in kazandığını söyleyen Yıldırım,"Ancak seçimden iki gün sonra seçimi kazanan arkadaşımıza ilgili Milli Eğitim Müdürü tarafından yanına çağrılarak arkadaşımızın bir Bozkurt ve bir Türk bayrağı altında çekilmiş olduğu fotoğrafı göstererek 'Bu fotoğraf suçtur, ya istifa edersin ya görevi vekaleten başkasına devredersin ya da okuldan atarız seni' denilmek suretiyle tehditle istifa ettirilmeye çalışılarak, hem arkadaşımızın hem de oy verenlerin hakkı yok sayılmıştır. Sormak isteriz ki; en kutsal meslek olan eğitimci sıfatına mensup bir insan bu demokrasi düşmanlığını nasıl izah edecektir. " ifadelerini kullandı.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Evet Sayın Müdür anılan sembollerimizi siyasi bir simge olarak görüp, bu davranışı iddia ediyorsa geçen yılda il temsilcisi seçilen öğrencinin AK Parti'nin rozetiyle seçime katılmasına neden ses çıkarmamıştır?

Kaldı ki Sayın Müdür'ün Twitter hesabından attığı mesajlar da dikkatimizden kaçmamıştır. O bakımdan hatırlatmak isteriz ki kendileri AK Parti'nin yönetim kurulu üyesi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memurlarıdırlar."


CİHAN