Ülkücülerden Andımız'ın kaldırılmasına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösteren Antalya Ülkü Ocakları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

Ülkücülerden Andımızın kaldırılmasına tepki
01 Ekim 2013 Salı 18:39 tarihinde eklendi.
yyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ne tepki gösteren Antalya Ülkü OcaklarıAntalya Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim kurumlarında Andımız'ın kaldırılmasını protesto etti. Meydanda toplanan grup, 'Andımız'ı okudu.
Taşıdıkları Türk bayrağı ile Atatürk Anıtı önünde toplanan Ülkü Ocakları üyeleri, ilköğretim okullarında Andımız uygulamasının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Öğrenciler ile meydandaki vatandaşların da destek verdiği protesto gösterisinde Ülkü Ocakları üyeleri, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Antalya Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Uysal basına açıklama yaptı.
 
Andımız'ın bölücü terör örgütünün dayatması ile kaldırıldığını aktaran Uysal, "Bu adım milletimize yapılmış büyük bir hakarettir. Çünkü Andımız'ın kaldırılmasından rahatsızlık duymayan tek kesim Türk düşmanları olmuştur. Türk milletinin malı ve canıyla bedelini ödeyerek aldığı bu toprakların hakimiyet tapusu AKP tarafından altın tepsi içerisinde Türk düşmanlarına sunulmaktadır" dedi. Uysal, şöyle konuştu:
 
"Türk yurdunda 'Türküm' demenin suç haline dönüştüğü bu ihanet süreci, gün gelecek sahiplerinin başına çalınacaktır. Türklüğe ve Türk milletine yapılan bu saldırıların hesabı asla mahşere kalmayacaktır. Varlığını Türk varlığına armağan eden Türk milliyetçileri bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de Andımız'ı daha gür bir sesle okumaya devam edecektir."

DHA