Ultrabook’lara Thunderbolt M-müjdesi

Apple son dönemde sunduğu ürünlerin üzerinde kullandığı Thunderbolt arabirimi Ultrabook bilgisayarlar üzerine de konumlandırılacak.

Ultrabooklara Thunderbolt M-müjdesi
18 Nisan 2012 Çarşamba 13:03 tarihinde eklendi.

 

Şimdiye kadar sadece Apple dizüstü bilgisayarlar üzerinde rastladığımız Thunderbolt arabirimi önümüzdeki dönemde Ultrabook’lar üzerinde de konumlandırılacak.

Halen Sandy Bridge işlemcili Ultrabook’lar kullanıcıların beğenisine sunuluyor ve önümüzdeki dönemde Ivy Bridge işlemcili Ultrabook’lar kullanıcıların beğenisine sunulacak.
 
Teknoloji denilince akla ilk ne gelir? 
 
Intel’in planı ise 3. jenerasyon işlemcileriyle birlikte Thunderbolt arabirimini kullanmak. Bu plan göz önünde bulundurulduğunda Thunderbolt arabirime sahip Ultrabook’ların 2012 yılının sonuna doğru kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor.

Intel’in Pekin’de gerçekleştirdiği geliştiriciler konferansında açıklama yapan Intel’in PC bölümünden sorumlu Başkan Yardımcısı Kirk Skaugen Ultrabook’ların 3. jenerasyonunda Thunderbolt arabirimine yer verileceğini teyit etti. Bu sayede gelecek jenerasyon Ultrabook’lar yüksek hızlarda dosya transferine imkan sağlayacak. Thunderbolt arabirimi üzerinde yapılan veri aktarımı çift kanal üzerinde ve saniyede 10 gigabit hızda yapılabiliyor. Ayrıca Thunderbolt arabirimi sayesinde Ultrabook’ların boyutları daha da ufalabilecek.
 
Çünkü bu arabirim diğer arabirimlere göre daha ufak yapıda konumlandırılabiliyor.
Kirk Skaugen’in açıklarlarında yer alan bir diğer önemli konu ise Ultrabook’ların geniş aile yapısıyla ilgili. 2012 yılına kadar 75 farklı Ultrabook dizaynının kullanıcıların beğenisine sunulacağı müjdesini veren Kirk Skaugen bunlardan 21’inin Intel’in 2. jenerasyon işlemcisine sahip olacağını söyledi.