Ultraslan, kutlama yapacak

Galatasaraylı taraftarlar, 14 gündür tutuklu olan ve delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan 3 taraftarın hakkını aramak için hukuksal yollara başvuracaklarını söyledi.

19 Kasım 2013 Salı 20:07 tarihinde eklendi.
 
FC Kopenhag-Galatasaray maçında çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 3 taraftar, çıkarıldıkları şehir mahkemesince bugün serbest bırakıldı.

Duruşmaları izleyen UltrAslan Avrupa Koordinatörü Yardımcısı İbrahim Bayram, serbest kalan üç taraftar için Almanya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde kurban keserek, kutlamalar yapılacağını söyledi. 3 taraftarın gözaltına alınmasının ardından Galatasaray kulübünün konuyla ilgilenmediği şeklinde düşünceye kapılıp üzüldüklerini belirten İbrahim Bayram, "Avrupa UltrAslan olarak genel bir organizasyon düzenleyeceğiz.

Üç arkadaşımızın serbest bırakılması bizim için bayramdır. Bayramlar nasıl kutlanır herkes görecek. Stadyumdaki kamera kayıtları incelenmeden arkadaşlarımız gözaltında tutuldu. Hakim bile aynı şeyi söyledi ve haksızlığı gördü.

Bu, Danimarka'nın çifte standardını ve ayrımcılığını gösteriyor. Örneğin iki yıl önce Hannoverli 26 taraftar tutuklanmış, ama 15 saat içinde serbest bırakılmış. Ama bizim arkadaşlarımız o suçları işlemeden 14 gündür tutukluydu. Demek ki Türk olunca böyle oluyor. Biz bunun takipçisi olacağız ve arkadaşlarımızın hakkını hukuk yoluyla arayacağız" dedi.
 
İbrahim Bayram, Galatasaray kulübü yöneticilerinin olayın başından yeterli ilgiyi göstermedikleri düşüncesi içinde olduklarını belirterek, "Biz önce kulüp yöneticilerin arkadaşlarımızla ilgilenmediklerini düşündük ve Galatasaray TV'nin olaya 10 gün sonra yer vermesine üzülmüştük. Lutfi bey olayın başından beri Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği aracılığı ile ilgilendiklerini söyleyince düşüncelerimiz değişti. Bir kulübün birinci vazifesi taraftarını korumak ve arkasında olmaktır" diye konuştu.
 
ARIBOĞAN: TARAFTARLARLA GURUR DUYUYORUZ
 
Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, eleştirilere DHA aracılığı ile cevap vererek, "Galatasaray taraftarı genç, dinamik aynı zamanda en iyi taraftardır. Bu arkadaşlarımız da öyle. Biz olayın başından beri yani maç sonrasından beri takipçisiyiz.

Bir anlaşmazlık ve iletişim hatası olmuş. Kulüp yöneticileri olarak büyükelçilik aracılığı ile olayı takip ettik. Ben bizzat, başkanımız Ünal Aysal'ın talimatı ile sürekli konuyla ilgileniyordum. Orada bir sorun yok. Bu çocuklar da Avrupa'nın değişik bölgelerinden gelen çocuklar. Galatasaraylıların kim olduğunu gösteriyorlar. Onlarla gurur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

DHA