Ulucanlar sanal ortamda

Altındağ Belediyesi, Hamamönü semtinin ardından Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni de 360 derece sanal tur teknolojisiyle internetten gezilebilir hale getirdi.

Ulucanlar sanal ortamda
25 Nisan 2013 Perşembe 12:37 tarihinde eklendi.

 

İnternet kullanıcıları, 360 derece panoramik görüntüleme otomasyon sistemiyle, elektronik ortamda Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin her detayını kusursuz olarak görüntüleyebiliyor.
 
Türk yakın tarihinin pek çok önemli olayı ve karakterine ev sahipliği etmiş olan Ulucanlar Cezaevi’nin koğuşlarını, tecrit odalarını, sokaklarının dış görüntüleri ve meydanların genel ve kuşbakışı görünümlerinin panoramik olarak görüntülenebildiği sanal turda, oluşturulan görsel şölen sayesinde kullanıcılar son teknoloji ile tarihi müzeyi ziyaret edebiliyor.  Zindan ve koğuşlardaki ses efektleri ile gezintinin görselliğini sesle de birleştiriyor.
 
Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin yanı sıra bir kültür ve kongre merkezine dönüştürülen Yarı Açık kısmını da içeren sanal turda ziyaretçiler, sanat sokağı atölyelerini, protokol ve toplantı salonlarını, sokak ve meydanların genel görünümlerini bilgisayar başından ziyaret edebiliyor.
 
CEZAEVİ BELGESELİ
 
Müze ve Ulucanlar Cezaevi yarı açık  kısmındaki iki ayrı sinemada bulunan perdelerde, sanal tur üzerinden film gösterimi yapılabiliyor. Ulucanlar Cezaevi sanal tur ziyaretçileri, sinema salonları bölümünde Ulucanlar Cezaevi Belgeselini izleyebiliyorlar.
 
Sanal gezinti sistemi içeriğinde bulunan sosyal ağ paylaşım özelliği sayesinde, yüz binlerce kullanıcıların sanal gezinti yapmaları, beğenmeleri ve bunu arkadaşlarıyla paylaşmaları da mümkün.
 
 Altındağ’da her zaman yeni ve modern olanı yaşamayı ve yaşatmayı amaçladıklarını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, modern çağın en önemli iletişim aracının internet olduğunu vurgulayarak, "360 derece sanal tur, internetten de Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde tarihi yaşamayı mümkün kılıyor. Bu teknoloji sayesinde kendinizi Ulucanlar’da geziyormuş gibi hissedebilir, hiçbir detayı atlamadan cezaevini sanal olarak gezebilirsiniz. Bunun için http://360ulucanlar.altindag.bel.tr  adresini tıklamanız yeterli." dedi.

CİHAN