Uludağ’a kır evleri yapılacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Uludağ’da yapılması planlanan 'bungalov' tipi kır evlerinin mimari projelerinin, Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun uygun görüşünü müteakip Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce onaylandığını açıkladı.

Uludağa kır evleri yapılacak
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:18 tarihinde eklendi, 1.141 kez okundu.

Vali Harput, temeli beton ve taş duvardan, geriye kalan kısmın tamamı tabiata uyumlu olması maksadıyla ahşaptan yapılacak olan binaların, ısı kaybını önlemek için çatı ve duvarlarında izolasyon malzemesi (taş yünü) kullanılacağını söyledi.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Harput, şunları kaydetti: "Çok güzel müjdeleri vatandaşlarımla paylaşmak istiyorum. Kır evlerinin mimari projeleri Bursa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun uygun görüşünü müteakip Orman ve Su işleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce onaylanmıştır. Uludağ da yaz sezonunu geçirmek isteyen vatandaşlarımızın kullanımı için planlanan ve ihalesi yapılan kır evleri; 4 adet 84 metre kare taban oturtma alanına, 22 adet 52 metre kare taban oturma alanına, 34 adet 44 metre kare taban oturma alanına sahip olup toplam 60 adettir. Kır evlerinin içerisinde banyo, tuvalet, yatak odası, yaşam alanı (oturma odası) ve teras bulunmaktadır. Her bir ev içerisinde şömine bulunmaktadır."


CİHAN