Uludereli anneler Kobani sınırına geldi

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü için Kobani sınırında yürüyüş düzenlendi

Uludereli anneler Kobani sınırına geldi
25 Kasım 2014 Salı 19:32 tarihinde eklendi.

IŞİD'in Kobani'ye ve Şengal'e yönelik saldırıları dolayısıyla bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü, Kobanili kadınlara atfen Kobani sınırında kutlandı. Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından organize edilen yürüyüşe, DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, HDP ve DBP kadın meclis üyeleri, ESP, KESK, Kobanili kadınlar ve Uludereli (Roboskili) anneler katıldı.

70 gündür IŞİD çetelerinin havan ve intihar saldırıları altındaki Kobani halkına destek ve dayanışma için üzere Şırnak'tan Kobani’ye gelen Uludereli anneler de sınırda yapılan yürüyüşte yer aldı.

Grup, Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu pankartlarını açarak Tavşan (Devşen) köyünden Çaykara (Measer) köyüne doğru yürüyüşe geçti. Paris'te katledilen 3 PKK'li Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in posterlerini açan kadınlar, sık sık Abdullah Öcalan ve Kobani’yi savunan PKK’nın Suriye uzantısı YPG lehine sloganlar attı.


CİHAN