Uludure'de kaymakama linç girişimi !

Bombardımanda ölen 35 kişi için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gülyazı köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ziyaret sırasında bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğradı.

Uludurede kaymakama linç girişimi !
31 Aralık 2011 Cumartesi 13:31 tarihinde eklendi, 1.358 kez okundu.

Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi.

    
Kaymakam Naif  Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi.
    
Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi.
    
Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam  Naif  Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.
    

BAKANLARDAN ZİYARET
 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gülyazı Köyü'nde darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u hastanede ziyaret etti.
     
ırak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle Gülyazı Köyü'nde bir araya gelerek taziyelerini ileten Beşir Atalay, Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz, daha sonra helikopterle Şırnak'a geldi.
    
Şırnak Asker Hastanesi'ne geçen bakanlar, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilemek için gittiği Gülyazı köyündeki taziye çadırında bir grup tarafından darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u ziyaret etti. Acil serviste tedavisi yapılan Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
    
Bakanların hastanedeki ziyaretine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da eşlik etti.