Ulusal Kanal İran’da temsilcilik açtı

Ulusal Kanal, İran'ın başkenti Tahran'da temsilcilik açtı. Merkezin başına ise, kanalın istihbarat muhabiri Yakup Arslan getirildi.

Ulusal Kanal İranda temsilcilik açtı
21 Ekim 2014 Salı 14:50 tarihinde eklendi.

Ulusal Kanal’dan yapılan yazılı açıklamada, kanalın Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş, İran’a temsilcilik açmalarını değerlendirdi. “İran'a Batı'nın gözüyle değil kendi gözümüzle bakıyoruz.” diyen Güneş, şöyle konuştu: “Yıllar boyunca Batı'nın yalanlarıyla İran'a yönelik ön yargılar inşa edildi. Türk insanının İran'a Batı'nın gözünden bakması istendi. Avrupa Birliği hayalleriyle, Batı'nın dümen suyuna takıldık ve sınır komşumuz, dostumuz İran'a sırtımızı döndük. Şimdi Batı'nın kara gözlüklerini çıkartıp, kırıp atıyoruz. İran'a Batı'nın gözüyle değil kendi gözümüzle bakıyoruz. İran'ın sıcak ve hareketli gündemini Ulusal Kanal izleyicileri gün be gün ondan dinleyecekler. Yakup Arslan arkadaşımız, sadece Ulusal Kanal'ı değil, Türkiye'yi temsil ettiğinin bilinciyle görevine başlamıştır. Gerek gazetecilik tecrübesiyle, gerekse erdemleriyle, birikimiyle, İran'a olan ilgisi ve çalışmalarıyla temsilcilik görevini başarıyla yürütecektir.”

SURİYE DEVLET TELEVİZYONU İLE YAPILAN ANLAŞMA

Yener Güneş ayrıca, Suriye devlet televizyonu ile daha önce yaptıkları anlaşmaya değindi. Güneş, “Suriye Devlet Televizyonu ile yaptığımız 2012 yılındaki anlaşma bu bağlamda tarihsel öneme sahiptir. Geride kalan yıllar içerisinde Suriye'ye müdahale konusunda Türk milleti ikna edilememişse bunda Ulusal Kanal'ın çok önemli bir katkısı olmuştur.”
    


CİHAN