"Ulusal Vejetaryen Günü olsun"

Efsanevi müzik topluluğu Beatles'ın üyesi Paul McCartney, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'e mektup yazarak, ilginç bir istekte bulundu.

Ulusal Vejetaryen Günü olsun
05 Ocak 2011 Çarşamba 10:37 tarihinde eklendi.

 

Dünyaca ünlü İngiliz Beatles grubunun beyni olarak kabul edilen şarkıcı Paul McCartney, Hindistan’a çağrıda bulunarak, yılda bir günün ulusal Vejetaryen Günü olarak kutlanmasını istedi.
 
People for Ethical Treatment of Animals (PETA) adlı hayvan hakları örgütünden yapılan açıklamada, McCartney’in, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh’e hitaben yazdığı mektupta, Hindistan’da "etsiz hayatın ve hayvanlara şefkatle davranılmasının kutlanacağı" bir ulusal Vejetaryen Günü ilan edilmesi çağrısında bulunulduğu belirtildi.
 
PETA açıklamasına göre, gönderdiği mektupta ilan edilecek Vejetaryen Günü’nün hayvanların kurtarılmasının yanı sıra çevre ve insan sağlığının korunmasında da önemli bir rol oynayacağını vurgulayan McCartney, önemli bir vejetaryen nüfusa sahip Hindistan’da kutlanacak böylesi bir ulusal günün "yaşamın kutlanması anlamına geleceği" ifadesini kullandı.
 
BM tarafından 2003 yılında yapılan hesaplamalara göre, 1.2 milyon insanın yaşadığı Hindistan’da nüfusun yüzde 42’si parasal ve dini nedenlerden dolayı et yemeyen insanlardan oluşuyor. Hindistan’da, özellikle dini kurallarına sıkı bağlı Hindular ve tüm canlıların eşit olduğunu savunan, Güney Asya kökenli bir din ve felsefe olan Caynizm dininden olanlar hiç et yemiyor.