"Ulusal yas ilan edilmeliydi"

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, “Her gün manşette olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Reyhanlı olayından sonra manşetlerde göremedik.

Ulusal yas ilan edilmeliydi
17 Mayıs 2013 Cuma 20:00 tarihinde eklendi.

Erdoğan’ın Washington ziyareti gerçekleştirdiğini, ABD Başkanı Barack Obama ile şakalaşmalarla, gülücüklerle fotoğraflar çektirdiğini görüyoruz. Ben ulusal yas ilan edilmesi gerektiğini düşünürüm.” dedi.

Amasya’nın Merzifon ilçesindeki Bahçelievler Kültür Sarayı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Tarhan, “Türkiye’de 30 yıldır terör var. Terörün çözülmesi için başlatılan çözüm sürecinin de çok hayırlı bir şey olduğunu düşünmüyorum.

İnşallah daha büyük çatışmalara yol açmaz. Son dönemin konjonktürüne baktığınızda Öcalan’ın sıfatının değiştiğini görüyoruz. Daha önce ‘bebek katili’ olan adının bugün bir sevgi kelebeğine, Kürt liderine dönüştüğünü izliyoruz. Geldiğimiz süreçte Öcalan’la pazarlık yapılıyor. Ben kankalarının terörist olmasına şaşırmıyorum. Meclis'te birçok konuda birbirlerine destek verdiler. Çıkan yasaları da destekliyorlar. PKK ile AKP kardeştir.” diye konuştu.

“REYHANLI SALDIRISINDAN SONRA ULUSAL YAS İLAN EDİLMELİYDİ”

Tarhan, Reyhanlı saldırılarına ilişkin olarak, “Her gün manşette olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Reyhanlı olayından sonra manşetlerde göremedik. Erdoğan’ın Washington ziyareti gerçekleştirdiğini, ABD Başkanı Barack Obama ile şakalaşmalarla, gülücüklerle fotoğraflar çektirdiğini görüyoruz.

Ben ulusal yas ilan edilmesi gerektiğini düşünürken, Başbakan okyanus ötesine gidiyor. Bu ziyaret 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile de bağlantılıdır. Çünkü milli bayramlarımızda ya hasta oluyor ya da ziyaretleri oluyor. Tüm bunların mahşerde sorulacağını düşünüyorum.” dedi.

Reyhanlı’ya gerçekleştirdiği ziyarette vatandaşların öfkeli olduğu kanısına vardığını belirten Tarhan, şöyle devam etti: “Terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin sonuna kadar kınanmalı, sonuna kadar lanetlenmeli diyorum ve kim yaptıysa bunu, bunun sorumluları, bunu bulmakla yükümlü olanlar kanıtları ortaya çıkarsınlar ve kim yaptıysa yargılayıp cezasını versinler diyorum.

Hatay'ın kolu kanadı kırılmıştı; 50 can, düşünebiliyor musunuz? Az değil, 50 can. Hatay yaralıydı. Reyhanlı’ya gerçekleştirdiğim ziyarette acılı insanlarla buluştum. Öfkeliydiler, öfkenin tek nedeni sadece yakınlarını yitirmek değildi, öfkelerinin başka bir nedeni de vardı, terk edilmiş olmaktı. Devletin onları terk ettiğini düşünüyorlar ve bunu anlatıyorlar, her yerde size bunu anlatıyorlar.” ifadelerini kullandı.

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, CHP Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran’ın da katıldığı söyleşide Tarhan, daha sonra partililerinden gelen soruları cevaplandırdı.


CİHAN