'Uluslararası Yoga Festivali' başladı

BOLU'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda düzenlenen 'Uluslararası Yoga Festivali' başladı.

Uluslararası Yoga Festivali başladı
18 Haziran 2016 Cumartesi 15:04 tarihinde eklendi, 2.659 kez okundu.
 BOLU'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'nda düzenlenen 'Uluslararası Yoga Festivali' başladı. Festivalin açılışında açıklama yapan Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, Ramazan ayında oruç tutanların, yoga ile vücudun direncini güçlendirip, açlık ve susuzluğa tahammülü artırmalarının mümkün olduğunu söyledi.
 
Yoga Academy ve Uluslararası Yoga Federasyonu işbirliğinde Abant Palace Otel'de düzenlenen 2 gün sürecek festivale ABD, İngiltere, Slovenya, İspanya, Fransa, Almanya ve Türkiye'den yaklaşık 300 kişi katıldı. Çakra, nefes, biyoenerji, meditasyon ve gevşeme çalışmalarının yer aldığı 8 yoga seansı ile söyleşilerin yapılacağı festival, sabah otelin bahçesinde yapılan çakra çalışması ile başladı. Çalışma öncesi gazetecilere açıklama yapan Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf, yılın 12 ayında festival düzenlediklerini söyledi. Manaf, "Bu yüzden sloganımız, 'Yıl boyu yoga, yıl boyu festival.' Dünyanın dört tarafından insanlar bu festivale geliyor. Uyguladığımız orijinal yoga sisteminin, nezleden kansere kadar çok büyük faydaları var. İnsanlar yoga sayesinde sağlıklı ve mutlu oluyor" dedi.
 
YOGANIN ORUÇ TUTMAYI KOLAYLAŞTIRICI ETKİLERİ
 
Manaf, Ramazan ayının yaz mevsimine denk gelmesiyle uzun saatler boyu oruç tutulduğunu, yoganın oruç tutmayı kolaylaştırıcı etkileri olduğunu söyledi. Manaf, şöyle konuştu:
 
"Ramazan döneminde oruç tutarak ibadetlerini icra eden kişiler, yemek isteğini bu yüce gaye için engelliyor. Doğal olarak, sinirsel ve psikolojik bir gerilim oluşabiliyor. Sindirim sistemi uzun süre aç kalmaya alışık olmadığı için rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Aynı şekilde oruç bozulurken de birçok kişi sindirim rahatsızlıkları yaşayabiliyor. Orijinal Yoga Sistemi, oruç sırasında ortaya çıkan bütün bu zorlayıcı yan etkileri ortadan kaldırıyor. Kişi aç kalma hissini rahatlıkla yeniyor. Orijinal Yoga Sistemi ile sindirim sisteminde genel bir denge kuruluyor, açlık gideriliyor. Sinirsel gerilim atılıyor, öfke ve kızgınlık hissedilmiyor. Kişi oruç sırasında kendini daha huzurlu ve rahat hissediyor. İbadetin getirdiği içsel mutluluğun yaşanması kolaylaşıyor. Orucun açılması sırasında, açlık hissedilmediği için ani aşırı yemek yeme söz konusu olmuyor. Sindirim sistemi rahatsızlanmadan, zorlanmadan oruç tutulmasına imkan tanınıyor."
 
Orucun bedendeki bir diğer etkisinin de tansiyonda gözlemlendiğini ifade eden Manaf, "Oluşabilecek tansiyon dengesizlikleri, baş ağrıları ve baş dönmesi Orijinal Yoga Sistemi sayesinde gideriliyor. Yoga, çok kuvvetli bir sağaltım aracıdır. Ayrıca uygulanan asanalar (yoga duruşu) ile sahur ve iftarda fazla yeme sebebiyle oluşabilecek fazla kilo sorununun önüne geçilir. İftardan sonra oluşabilecek şişkinlik, mide ve bağırsak sorunları önlenir. Orijinal Yoga Sistemi'ni düzenli uygulayan kişinin konsantrasyon sorunu ortadan kalkacağından yaptığı ibadetlerden daha fazla verim alır" dedi.