Ümit Boyner dehşete düştü

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner yeni yönetim kurulu ile birlikte 2012 programını açıkladığı toplantıda devlet içindeki erkler kavgasını dehşetle izlediklerini söyledi.

Ümit Boyner dehşete düştü
14 Şubat 2012 Salı 11:02 tarihinde eklendi, 1.418 kez okundu.

 

Ümit Boyner, TÜSİAD'ın 42.Olağan Genel Kurulunda ikinci kez başkan seçilmesinin ardından yeni yönetimi ile ilk kez basın mensuplarının karşısına çıktı.
 
Toplantıda Konuşan Boyner, "Demokrasilerin en önemli gücü düzgün ve tarafsız medya bunu önemsiyoruz. Türkiye'de basın özgürlüğü ilerleyen günlerde gelişir. Bizlerin kaygıları var sizlerin de kaygılarınıza katılıyoruz. 40 yıldır evirilen bir örgütüz. Kamu yararına çalışan bir örgüt olarak evirildik. Üyelerimizden ve kamuoyundan aldığımız geri bildirim çok önemli. TÜSİAD olarak açık müreffeh ve demokratik toplum hayalimiz var" dedi.
 
“Etrafımızdaki coğrafya bir yangın yeri” diyen Boyner "Demokrasi hukuksuz olmaz. En önemli referans hukuk devleti ve adalete duyulan güvendir. Devletin görev sınırlarının belirlenmesi ve adaletin güvencesi için hukuk şart. Eşitlik ve özgürlük ile devletin görev alanı belli değil... Mevcut sistemde hukukun üstünlüğü konusunda MİT ve diğer devlet kurumları hakkında yasa çıkarmak durumsal bir süreç ve yeterli değil" dedi.
 
Sözlerini önümüzdeki dönem için TÜSİAD’ın ana vizyonunu tekrarlayarak bitiren Boyner, “Gücün hukukunun değil hukukun gücünün hâkim olduğu, müreffeh bir Türkiye” istediklerini söyledi.

NTV