Ümit Enginsoy’a veda

Ankara’daki evinde hayatını kaybeden gazeteci Ümit Enginsoy (50), Kocatepe Camii’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ümit Enginsoya veda
02 Ocak 2013 Çarşamba 14:38 tarihinde eklendi, 1.069 kez okundu.

Enginsoy’un cenaze törenine; ailesi, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, yakınları, bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile meslektaşları katıldı.

Ailesi, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Öğle namazına müteakip, Enginsoy’un cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Enginsoy’un cenazesi toprağa verilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü. 

 
Uzun yıllar NTV Washington Temsilcisi olarak görev yapan Enginsoy, 1999–2002 yılları arasında ise Anadolu Ajansı Washington muhabirliği yaptı. Amerikan Defense News ve Milliyet gazetesinde de çalışan Enginsoy'un pek çok yabancı gazete ve dergide makaleleri yayımlandı. Washington'dan 2009 yılında dönen Enginsoy, Hürriyet Daily News'de köşe yazarlığı yapıyordu.  
 
50 yaşındaki Enginsoy, Ankara Paris Caddesi’ndeki evinde arkadaşları tarafından ölü bulunmuştu. Enginsoy’un banyoda düşerek kafasını çarpması sonucu beyin kanaması geçirdiği ve bu nedenle hayatını kaybettiği belirtilmişti.
 

CİHAN