'Ümit' verdiler!

UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup ilk maçında Türkiye Ümit Milli Takımı, Liechtenstein'ı 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek elemelere iyi bir başlangıç yaptı.

Ümit verdiler!
25 Mart 2011 Cuma 21:52 tarihinde eklendi, 1.116 kez okundu.

 

UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 7. Grup ilk maçında Türkiye Ümit Milli Takımı, Liechtenstein'ı 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek elemelere iyi bir başlangıç yaptı.
 
Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçta, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner ofansif bir takım sahaya sürdü. Özellikle ilk yarıda çok etkili olan Ümit Miller, 15. dakikada Ali Kuçik ile 1-0 öne geçti. Burak'ın sol kanattan kullandığı kornerde çok iyi yükselen Bucasporlu Ali Kuçik, sert bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
 
28. dakikada ise Kasımpaşa'nın genç golcüsü Şahin Aygüneş, çok güzel bir gole imza attı. Yaklaşık 25 metreden çok sert vuran Şahin, Tichy'nin koruduğu kaleyi ikinci kez havalandırdı.
 
Ümit Milliler, maçın 41. dakikaasında farkı 3'e çıkardı. Burak Kaplan'ın soldan serbest vuruşuna çok iyi yükselen Bursasporlu Serdar Aziz, maçın ilk yarısının da skorunu belirledi.
 
Maçın ikinci yarısında da Millilerimizin üstünlüğü vardı. 55. dakikada ceza sahasına giren Şahin yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Galatasaray'ın genç oyuncusu Emre Çolak, durumu 4-0 yaptı.
 
Liechtenstein, maçın 60. dakikasında farkı 3'e indiren golü Niklas Kieber ile buldu. Taç atışında topu önüne alan Niklas, Serdar Aziz'i geçerek topu ağlara gönderdi.
 
Farkı yeniden 4'e çıkaran gol, 69. dakikada Özgür Çek'ten geldi. Ankaragücü'nün sol kanat oyuncusu Özgür, muhteşem bir frikik golü ile skoru 5-1'e getirdi.
 
Maçın skorunu belirleyen gol ise Savaş Yılmaz'dan geldi. Soldan kullanılan köşe vuruşunda top kafalardan sekti ve Savaş'ın önünde kaldı. Kayserispor'un başarılı orta saha oyuncusu Savaş'ta çok sert bir vuruşla topu filelere yolladı.
 
Türkiye U21 Milli Takımı, UEFA U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu'na 3 puan ile güzel bir başlangıç yaptı.