Ümraniye’de fabrika yangını

Ümraniye’de çelik çatı sistemleri imalatının yapıldığı 5 katlı fabrikada, boya işlemi sırasında yangın çıktı

Ümraniyede fabrika yangını
16 Mayıs 2013 Perşembe 16:07 tarihinde eklendi.

Ümraniye’de çelik çatı sistemleri imalatının yapıldığı 5 katlı fabrikada, boya işlemi sırasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibinin çalışması sonucu söndürüldü. Dumandan etkilenmemek için fabrika binasının terasına çıkan 7 çalışan da itfaiye merdiveni ile indirildi.

Edinilen bilgiye göre, Şerif Ali Mahallesi Burhan Sokak’ta bulunan ve çelik çatı sistemleri imalatının yapıldığı 5 katlı fabrika binasının ikinci katındaki boya bölümünde, çelik çatı sistemlerinin boyanması sırasında yangın çıktı. Depolanan diğer boyalara da sıçrayan yangın kısa sürede büyüyünce, durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Bu sırada, yoğun duman nedeniyle dışarıya çıkamayan 7 çalışan da dumandan etkilenmemek için fabrika binasının terasına çıkarak itfaiye ekiplerini beklemeye başladı. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, terasta bekleyen çalışanlar da itfaiye merdiveni ile indirildi.

Çalışanlar, yangının imal edilen çelik çatı sistemlerinin boyanması sırasında çıktığını ve bir anda büyüdüğünü söyledi. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangında yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.


CİHAN