Ümraniye’de ’Piri Reis’ temalı sergi açıldı

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan, ’Piri Reis’ temalı sergi Ümraniye Meydan’da oluşturulan dev gemide beğeniye sunuldu.

Ümraniyede Piri Reis temalı sergi açıldı
11 Haziran 2013 Salı 19:57 tarihinde eklendi, 5.736 kez okundu.

18 kültür merkezi ve bilgievinde yer alan Meslek Edindirme Kursları, bu sene 25 dalda bin 222 kişiyi mezun ederken; 9 seneden bu yana 21 bin 605 kursiyerin ev ekonomisine katkı yapmasına imkan tanıdı. 2013’te mezun olan kursiyerlerin eserleri ’Piri Reis’ temalı sergi ile görücüye çıktı.

Ümraniye Meydan’da oluşturulan dev gemide yapılan sergiye Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın eşi Saliha Can’ın yanı sıra Kaymakam Mustafa Çek, İlçe Milli eğitim Müdürü Sadettin Gül, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Mahmut Eminmollaoğlu, Mesut Özdemir, Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe Kızılay Başkanı Hüseyin Can, AK Parti İlçe Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

Programda söz alan Saliha Can, “Kursiyerlerin oluşturduğu serginin Ümraniyemize hayırlı olmasını diliyorum. Çok değerli insanlar sergiye emek veriyor. Bu sene de ‘Piri Reis’ teması seçilmesi çok isabetli olmuş. Emeği geçen kursiyer ve hocalarımıza teşekkür ederek serginin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ise “ Ümraniye Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR’a ait, 7’den 70’e her yaş grubuna eğitim veren kurslarımız var. Okuma yazma derslerinden el sanatlarına kadar meslek edinilebilecek onlarca kurs var. Bu kursları bitiren Kursiyerler meslek sahibi olacaklar. Refah seviyelerini yükseltecekler. Sergiye katılan Kursiyer ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu hizmetler büyüyerek devam eder. Başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül de “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Ümraniye Belediyesi ile birlikte güzel işler yapıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri de bu sergidir. Bu serginin oluşumunda emeği geçen kursiyerlere ve öğretmenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, “Senelerdir bu kurslarımız var. 2013’te 25 dalda bin 222 toplam 9 senede ise 21 bin 605 öğrencimizi mezun ettik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile tertip ettiğimiz Meslek Edindirme Kursları’nda bizim kültürümüzün nadide eserleri bir araya geliyor. Hakiki sanatkârların bu kurslardan yetiştiği anlayışı ile kurslarımız bundan sonra da devam edecek.” açıklamalarını yaptı.

Küçükkapdan, sergiye emek verenlere de teşekkür etti.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Eminmollaoğlu, şunları kaydetti:

“2012’de bu serginin teması Mevlana’ydı. 2013 ise bu seneninUNESCO tarafından Piri Reis senesi seçildiği için Piri Reis temalı bir sergi tertip edildii. Bu sergide ciddi bir emek var. Yaklaşık bini aşkın mezun verirken 9 ysenede ise 20 bini aşkın mezun verdik. Ümraniye Belediyesi olarak 25 sanat dalında eğitim alan kursiyerlerimiz sayesinde bu sanatlar devam ediyor.

Toplam 18 Kültür Merkezi ve bilgievinde Kurslarımız devam ediyor. El emeği göz nuru eserlerin sergilendiği bu meydanı da Ümraniyemize armağan ettik. Gerek Ak Parti hükümeti, gerek İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, gerek Ümraniye Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetlerin eşi benzeri yok. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Sami Yazgaç da serginin Ümraniye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programda son olarak Meslek Edindirme Kursları’ndan mezun olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Kurdele kesiminden sonra sergiyi turlayan vatandaşlara bir de mini konser verildi. Sergi 15 gün devam edecek.


CİHAN