Umre Turları

Umre, her Müslüman’ın gerçekleştirmek isteyeceği, ulvi bir görevdir. Gerçekleştirmek için, Suudi Arabistan’a gitmek gerektiğinden, bir rehber eşliğinde yapılması gereklidir.

Umre Turları
28 Ağustos 2015 Cuma 01:30 tarihinde eklendi, 1.207 kez okundu.

Umre, her Müslüman’ın gerçekleştirmek isteyeceği, ulvi bir görevdir. Gerçekleştirmek için, Suudi Arabistan’a gitmek gerektiğinden, bir rehber eşliğinde yapılması gereklidir. Umre turları ; bu rehberi seçerken, çok iyi araştırma yapmak, daha önce gerçekleştirilen turları incelemek gerekir. Farklı ve yabancı bir ülkeye gidileceğinden, yanlış yapılan işlemlerin, geri dönüşü çok zor olabilir. Umre turları, çok dikkatli seçilmeli, karşılaşılabilecek tüm sorunlarla, bu tur şirketinin ilgilenmesi sağlanmalıdır.

Umre Tur Şirketi Seçerken Dikkat Edilecekler

 

  • Pek çok tur şirketi, umre turları düzenlemektedir. Ancak, umre, sıradan bir tur değildir. Sadece lokasyona götürmek ve geri getirmek, yeterli değildir.
  • Seçeceğiniz tur şirketinin; Türkiye’de ve Suudi Arabistan’da kurulu ofisleri olması, tüm seyahat boyunca size eşlik edecek bir rehber sunması ve bu rehberin umre hakkında çok bilgili olması gereklidir.
  • Oldukça uzun bir zaman gereken umre seyahatinde, kalınacak yerler, yemekler ve taşıma hizmetleri, son derece önemlidir. Öyle ki, yanlış bir tur şirketi seçerseniz, bir otelde kalmayı beklerken, çadırlarda kalmak zorunda bırakılabilirsiniz.
  • Bir diğer husus, seçeceğiniz tur şirketinin, resmi işlemler konusunda da, bilgili ve yardımcı olabilmesidir. Gidilecek olan ülke yabancı olduğundan, vize ile gidilmesi ve ülke sınırlarından girildiği andan itibaren uyulması gereken kurallar vardır.

Tüm bu konularda, size rehberlik ve yardımcı olmak için, umreturlari.net sitemizden bilgi alabilir, bizimle iletişime geçerek, yapılacak işleri düşünmeyi bırakıp, ulvi görevinize odaklanabilirsiniz.

 

Umre Turu Nedir?
Umre görevini yerine getirmek isteyen kişileri, bulundukları şehirlerden alarak, Mekke ve Mediye’ye ulaştıran, seyahat boyunca; konaklama, yemek ve ulaşım hizmetlerini sağlayan, kutsal görev sırasında yapılması gerekenler konusunda rehberlik eden firmaların düzenlediği turlara, umre turu denir. TC Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği kurallar ve kanunlar çerçevesinde düzenlenen, gidilen ülkenin istediği tüm belgelerin sağlanması ile başvurularak gerekli izinler alınan turlardır. Herhangi bir gezi turundan farklı olarak, Suudi Arabistan’a girildiği andan itibaren, izlenmesi gereken planlarlar ve yapılması gereken görevler olduğundan, bir kişinin tek başına gitmesi, mümkün değildir. Bu yüzden, şirketimiz aracılığıyla, yeterli kişi sayısı sağlanarak, tura başlanabilir, umre görevi gerçekleştirilebilir.

Umre Turu
Umre, hac tarihleri dışında, yılın istenen herhangi bir zamanında, Suudi Arabistan'a giderek, Mekke ve Medine ziyaret edilerek, yapılması gereken belirli işleri yapmak ve edilmesi zorunlu dualar edilerek yerine getirilen bir dini vecibedir. Bu görevi yerine getirmek için, Suudi Arabistan devletinin belirlediği kanunlar ve kurallar çevresinde hareket edilmelidir. Ülkemizde ise, TC Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı, tur hizmeti veren firmaları ve yaptıkları organizasyonları kontrol eden mercidir.

Tur Şirketi Seçerken
Bu dini görevinizi yerine getirmeye hazır hissettiğinizde, uygun bir tur şirketi aramaya başlayacaksınız. Tamamen umre görevinize odaklandığınızdan, karşınızda çıkacak bilgisiz ve tecrübesiz firmaları ayırt etmekte zorlanabilirsiniz. Bu araştırmanız sırasında, tur şirketinin bu umre turunu düzenlemek için izinleri olduğundan emin olmalısınız. Vergi levhası olan firmaları tercih etmelisiniz. umreturlari.net adresinden, şirketimizi incelediğinizde, tüm bu şartları ve daha fazlasını sağladığımızı göreceksiniz. Seyahatiniz sırasında, istenmeyen durumlarla karşılaşmamanız için ve mağdur olmamanız için, site üzerinden, uzman çalışanlarımızla irtibata geçiniz. Tüm seyahatiniz boyunca, ihtiyacımız olan her konuda, uzman ekibimiz sizinle olacaktır. Yanlış tur tercihi yapmanız, sizi sadece maddi kayıplarla değil, yapmak istediğiniz dini görevi yapamadığınız için, manevi zararlarla da karşı karşıya bırakabilir. Şirketimiz ile daha önce umre turuna katılmış kişilerin, hakkımızdaki olumlu sözleri, en büyük referansımızdır.

Umre Turunda Neler Var?
Yaşadığınız şehirden hareketle başlayacak olan umre turu, yine şehrinizde sonlanacaktır. Tur hazırlıkları için yapılması gereken en önemli iş, vize alınmasıdır. Daha sonra, gidilen ülkedeki ulaşımın da organize edilmesi gerekmektedir. Kalınacak otelin, dikkatlice seçilmesi de şarttır. Aksi takdirde, bu güzel umre ziyareti, tamamen eziyete dönüşebilir. Şirketimiz, yaptığı umre turu programları ile tüm bu işleri ve daha fazlasını size sunmaktadır. Örneğin; gidilmesi gereken noktaya gittiniz ancak ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. 24 saat ulaşılabilir durumda olan ve sürekli sizinle olan uzman rehberlerimiz, size hemen nerede nasıl durmanız ve ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olacaktır. Konaklama noktaları ve beslenme konularında da, kendinizi hiç yabancı bir ülkede hissetmeden, uzman rehberlerimizden, gerekli yardımı alabilirsiniz.

Umre Fiyatları
Umre turları, TC Başbakanlığa bağlı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından denetlenmekte ve yönlendirilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, kendi bünyesinde düzenlediği umre turlarını, belli bir kişi sayısı kadar kontenjan dâhilinde yaptığından ve bu kontenjanlar, henüz kayıtlar açılır açılmaz dolduğundan, şirketimiz gibi, güvenilir ve sağlam firmalara, umre turları düzenleme yetkisi vermektedir. Yetki belgesi olmayan, merdiven altı tabir edilen firmalara, itibar etmeyiniz. Bu firmalar, umre turu fiyatlarını, sektördeki genel fiyatların oldukça altında vererek, kendilerine müşteri çekmek amacındadır. Fakat bu firmalar, tecrübesiz ve bilgisiz olduğundan, kendilerini seçen kişileri, her zaman mağdur etmekte, kutsal umre görevlerini, layıkıyla yerine getirmelerine engel olmaktadırlar. Umreturlari.net adresindeki sitemizi inceleyerek, umre turları fiyatlarımızı görebilirsiniz.

Umre Turu Fiyat
Şirketimiz, uzun yıllar boyunca gerçekleştirdiği çok sayıdaki başarılı umre turu organizasyonları ile kendini sektörde ispat etmiş, lider bir firmadır. Bu yüzden, sizlere, en uygun fiyatlarla, en rahat seyahatleri vaat etmektedir. Referanslarımızı ve müşteri yorumlarımızı inceleyerek, fiyatların nasıl bu kadar uygun hale geldiğini görmeniz mümkündür. Bilgisiz ve tecrübesiz firmalar, umre ziyaretiniz boyunca gideceğiniz noktaları, yeterince tanımadığından ve iş ilişkisi ağını tam anlamıyla oluşturamadığından, organizasyon yaparken, gereksiz pahalılıktaki seçeneklere mecbur kalmaktadır. Hem Türkiye, hem de Suudi Arabistan ülkelerindeki eleman ağımız ve ofislerimiz sayesinde, her iki ülkede de son derece güvenli ve sağlam iş ilişkilerimiz olduğundan, fiyatları en aşağıya çekebilmekteyiz ve karşılığında ise en konforlu seçenekleri sunabilmekteyiz.

Umre Turu Kaç Lira?
Umre, Türkiye ve Suudi Arabistan ülkelerinin arasında mesafenin uzunluğu nedeniyle, uçakla gidilmesi zorunlu bir seyahattir. Bu yüzden, olabildiğince erken şekilde bizimle irtibata geçerek, en uygun fiyattan uçak bileti almamızı sağlayabilirsiniz. Umre görevinizi yerine getirirken, konaklama ve yemekle birlikte, şehir içi ulaşımı da en uygun fiyatlı seçeneklerle sunabilmek için, planladığınız seyahat tarihinden, üç ay kadar önce bizimle irtibata geçmeniz, en uygun hareket olacaktır. Sizler için hazırladığımız umre turu programları, farklı bütçelere uyması için, çeşitlendirilerek düzenlenmektedir. Kalınacak oteller, uçak biletinden sonra, fiyata en çok etki eden unsurlardan biridir.