Umre vize başvurusu için son gün 8 Temmuz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, umre vizesi için son başvuru tarihinin 29 Şaban’a denk gelen 8 Temmuz olduğu bildirildi.

Umre vize başvurusu için son gün 8 Temmuz
27 Haziran 2013 Perşembe 12:16 tarihinde eklendi.

İngilizce yayınlanan Arab News’in haberine göre Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Usama Nugali, tüm dünyadaki Suudi diplomatik misyonlarının “Şaban’ın sonuna kadar” Umre vize başvurularını kabul edeceğini söyledi.

Hac bakanlığı verilerine göre bu yıl yaklaşık dört milyon umre vizesi verildi. Bu ayın başına kadar Suudi Arabistan’a umre vizesi ile giriş yapanların sayısı 3,8 milyona ulaştı ve geçen yılın aynı dönemine kıyasla 400 bin artış görüldü.

Seyahat acenteleri yetkilileri ise umre vizesi için başvuruların sona erdirilmesinin rutin bir uygulama olduğunu ve her yıl Ramazan başladığında Suudi yetkililerin vize başvurularını durdurduğunu belirtti.

Bu uygulama ile umre ziyaretinde bulunmak isteyenlerin Şaban içerisinde vizelerini almış olmalarının hedeflendiği kaydedildi. Başvurunun ardından vize işleminin iki hafta kadar sürdüğü ifade ediliyor. Umre sezonu, İslami takvimde ikinci ay olan Sefer ayında başlıyor ve Ramazan’ın sonuna kadar devam ediyor.


CİHAN