Umreyi Ziyaret Etmek İsteyenlere

Umre, ya hacca gidip o kutsal topraklara doyamayanların tercihidir ya da hacca gitmeyi çok isteyip bir sebeple hacca gitme engeli olan kişilerin tercih ettiği rağbet ettiği bir ibadettir.

Umreyi Ziyaret Etmek İsteyenlere
31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:42 tarihinde eklendi.

Umre, ya hacca gidip o kutsal topraklara doyamayanların tercihidir ya da hacca gitmeyi çok isteyip bir sebeple hacca gitme engeli olan kişilerin tercih ettiği rağbet ettiği bir ibadettir. Özellikle hacca gidip kalabalıktan dolayı rahatça tavaf yapamamış kişiler, şöyle hıçkıra hıçkıra hacerü’lesved’i öpememiş kişiler, hele bir de umreye gidenlerden bu hareketleri yapmanın ne kadar rahat olduğunu öğrendiklerinde rağbet ederler umreye. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki insanlar huzur için gider umreye. Ama bu öyle bir huzurdur ki tarifi imkânsız.

Umre Turları Ne Zaman

Günlük koşuşturma içerisinde ibadetler sıradanlaşır. İşte umre turlarıbu sıradanlığı bozar. Hemen hemen herkes kâbeyi seyrederek namaz kıldığında gözyaşlarını tutamaz. Hızlı hızlı kıldığı namazlardan utanır. Sudeysi’nin sesinde yankılanan kuran’ dan birkaç ayet duyar duymaz gözyaşları sel olur ve dua eder ‘’rabbim şimdi öleyim böylesine arınmışken öleyim’’ lakin kabenin dışına çıkınca bedenini bir rahatsızlık kaplar. Koşturmaca rahatsız eder insanı ah der! Keşke şu mübarek mekan cennet vatanımda olsa da hem vatanımı özlemesem hem de kabe’yi özlemesem ayrılır ayrılmaz insanın tekrar dönesi gelir oralara. Oysaki daha Medine’dedir, peygamber efendimizi ziyaret eder, lakin yine gönlünüz kabe de kalabilir. Yine özlersiniz oraları. Peygamber efendimizin huzurunda dua eder ‘’tekrar göster Allah’ım evini diye. Nasıl gitmesin ki tekrar oralara. Televizyondan bile görseniz içiniz burkulur. Yine yenik düştüm dünyaya, kaçırdım namazımı, ah bir kabeye gitsem diye intizar edersiniz. Böyle bir insan eline fırsat geçtiğinde neden kabeye gitmesin. Bu fırsatı da umredefark.com linkiyle yakalayabilirsiniz.

Umre Fiyatlarını Öğrenmek İstiyoruz

Sadece uğurlama kısmına iştirak edenler için bile çok güzel bir ibadettir. Kutsal mekanları görmek maksatlı olan ziyarettir. Bu ziyaretin bedeli yani umre fiyatlarıoldukça uygundur.İslamdaki her ibadetin toplum açısından farklı faydaları ve denge unsurları olduğu gibi umre ibadetinin de günümüzde sosyal olarak çok daha geniş boyutlu bir fayda sağlamaktadır. Çok insan vardır ki kuran okumayı öğrenememiş belki de Türkçe mealini bilmez, sünnetten hadisten fıkıhtan haberi vardır ama umre anılarını anlatırken gözleri dolar imkan olsa da rabbim yine lütfetse diye dua eder.