Umut için Interpol devreye girdi

Antalya’da felçli ve kimliği bilinmeyen ’Umut’ adlı gencin kimlik tespiti için Interpol devreye girdi. Polis eşliğinde bugün kanı alınan Umut’un DNA’sı Interpol kayıtlarıyla karşılaştırılacak.

Umut için Interpol devreye girdi
26 Temmuz 2014 Cumartesi 17:15 tarihinde eklendi.
Antalya’da geçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan ve kimliği belirlenemeyerek ’Umut’ adı verilen gencin kimlik tespiti için Interpol devrede. Haberi dün kendilerini arayan polislerden öğrendiklerini söyleyen koruyucu anne Gülsüm Kabadayı, "Çarşamba günü akşam Samsun’dan geldik. Dün gece de telefon geldi. Interpol, DNA testi için kan istemiş. Bugün de ambulansla birlikte polisler geldi. İki tüp kan aldılar, Interpol’e yollayacaklarmış. Herhalde oradaki kayıp şahıslarla DNA’sı karşılaştırılacakmış Umut’un" dedi.
 
Yılardır Umut’a bakan Kabadayı, aldıkları bu haberle sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşadı. Gülsüm Kabadayı, şunları dile getirdi:
 
"Ben çok üzgünüm. Biz çok sevinmiştik Umut’un tedavisi devam ediyor, iyi oluyor diyerek. Bugün benim dünyam karardı sanki. Tabii ki ailesinin bulunmasını istiyorum ama çok zor bir şey. Ben de anneyim. Tam 7 yıl, dile kolay, çok zor oldu. Ne güzel sevinmiştik çifte bayram yaşıyoruz diye Umut iyileşmeye başlamıştı çünkü."
 
Samsun’daki tedavi sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Umut’un tedavisinin süreceği sözünü aldığını belirten Kabadayı, Umut’un ailesinin bulunması halinde onu vermek istemediğini belirtti. Onu doğurmak haricinde tüm annelik görevlerini fazlasıyla yerine getirdiğini söyleyen Kabadayı, "Herhalde çabuk bir haber gelir, DNA’sı karşılaştırılacakmış ailelerle. Et tırnaktan ayrılmaz. Ben onu 30 kiloyken aldım herkes biliyor. Ailesinin bulunmasını herkes istiyor ama bu saatten sonra çok zor. Ben vermeyeceğim, mücadele edeceğim. Onun tedavisine devam edeceğim, asla vermeyeceğim. O benim canım ciğerim artık" diye konuştu.
 
Gülsüm Kabadayı şimdi Interpol’den gelecek sonucu bekliyor.