Umut Nöbeti'nde bugün...

SİLİVRİ Cezaevi önündeki "Umut Nöbeti"ne sabah saatlerinde ressam Ali Atmaca'nın "Direniş" adlı tablosu getirildi, bugünkü nöbeti Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) yönetimi, Yeni Haber Gazetesi, İstanbul Demokrat Ordulular Platformu ile BEKSAAV editorleri tuttu.

Umut Nöbetinde bugün...
14 Şubat 2016 Pazar 17:42 tarihinde eklendi.
"Direniş" tablosu bir saat sonra Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki binasına götürüldü. Can Dündar'ın odasına asıldı. "Direniş" tablosu artık, Can Dündar ve Erdem Gül'ün özgürlüklerine kavuşmasını bekleyecek. Sabah aynı saatlerde TYS yönetimi de nöbetteydi. TYS Başkanı Mustafa Köz, yönetim adına yaptığı açıklamada, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğunu protesto etmek için buradayız. Onların bir an önce, özgürlüklerine kavuşmalarını diliyoruz." denildi. 
 
 
Balıkesir'den de Yeni Haber Gazetesi çalışanları nöbete geldi. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Esen Balıbek, Dündar ve Gül'e seslenerek, " Ülkemizin demokrasi ve özgürlük yolunda varılmayacak mesafe, katlanılmayacak zorluk ve çekilemeyecek sıkıntı yoktur" dedi. İstanbul Demokrat Ordulular Platformu adına konuşan Cemil Can Dinç de, "Can Dündar ve Erdem Gül, bu hukuksuzluğa ve haksızlığa uğrayan ne ilk ne de son gazetecilerdir. Asıl suçluların korunduğu, suçu ve suçluyu açıklayan gazetecinin yargılandığı bir ülkede daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük talebimizi tüm düşünce suçluları ve basın emekçileri adına bir kez daha haykırıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; 'Fikirler cebir ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez " diye konuştu. BEKSAV sanat ve hayat dergisi editörleri de nöbete türküleriyle, halaylarıyla eşlik ettiler.
 
 
Öte yandan nöbet tutan TYS yönetimine Can Dündar'dan mektup geldi. Dündar 14 Şubat'a vurgu yaparak, "Hepimizin ortak aşkı: Özgürlük... Ona kavuştuğumuz gün zaten her günümüz sevgililer günü olacak. Biz bu gece, özgürlük ve adalet özlemimize sarılıp yatacağız. Size de tavsiye ederim" dedi.
 
 
Ayrıca her pazar olduğu gibi, bu pazar da Orhan Kemal müzesinin kurucusu, yazar Işık Öğütçü de destekteydi.