Umut'a yeni umut

Antalya'da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası ardından felç geçiren ve Gülsüm Kabadayı tarafından bakımı üstlenilen 'Umut' için yeni umut doğdu.

Umuta yeni umut
09 Şubat 2013 Cumartesi 16:26 tarihinde eklendi.

 

Samsun'daki özel bir hastaneden gelen sağlık ekibi Umut'un rehabilitasyon tedavisiyle daha iyi duruma gelebileceğini belirtti. 
 
Antalya- Serik Karayolu'nda bir aracın çarptığı genç, bilinci kapalı halde 30 Ağustos 2008 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Hastanedekilerin 'Umut' adını verdiği genci hastanede görüp haline üzülen Gülsüm Kabadayı, yoğun bakımda 312 gün boyunca hiç yalnız bırakmadı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavisi tamamlanan felçli genci devlet korumasına aldı. Hastanede kemik yaşının 17 olduğu belirlenen gence 'Mustafa Öz' adına düzenlenmiş ve doğum tarihi bölümünde 01.01.1992 yazan nüfus cüzdanı verildi. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, tedavi sürecinde gence annelik yapan Gülsüm Kabadayı'ya 'koruyucu aile' statüsü verdi. Halen gerçek kimliği saptanamayan ve konuşamayan genç, Gülsüm Kabadayı'nın evinde hayatını sürdürüyor.
 
SAMSUN'DAN GELDİLER
 
Rus olduğu tahmin edilerek Rusya'daki kayıp ailelerinin başvurduğu Umut için bu kez özel bir hastaneden sevindirici haber geldi. Gencin durumunu televizyonlardan öğrenerek Samsun'dan kente gelen sağlık ekibi, Gülsüm Kabadayı'yı ziyaret etti. Umut'un aile ortamında bulunmasının son derece faydalı olduğunu belirten Fizyoterapist Haris Begoviç, şöyle dedi:
 
"Umut'a bundan sonraki tedavi yaklaşımının ekip çalışması içerisinde olması gerekir. Bunların fizyoterapi seansları, havuz terapisi ve konuşma terapisi olduğunu düşünüyoruz. Umut'la bir iletişim içerisine girebilmemiz için kontak kurmamız gerekiyor. Böylece Umut'a Türkçe kelimeler söyletebileceğimizi düşünüyorum. Rehabilitasyon ortamı Umut'a sosyallik getirecek, bu da daha hızlı sonuç almamızı sağlayacaktır. En iyi sonucu alıncaya kadar tedaviye devam edeceğiz." 
 
Sağlık ekibine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Gülsüm Kabadayı ise, "Başbakanımızı bekliyoruz. Umut başını kaldırabildiği zaman ve birlikte Samsun'a gideceğiz. Ben bu yola devletime güvenerek çıktım ve bu yolda yürümeye devam edeceğim" dedi.

DHA