"Umutlarımız yükseldi"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Umutlarımız yükseldi
04 Ekim 2013 Cuma 00:04 tarihinde eklendi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Lazio'nun favori olduğu bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Maçı başından sonuna kadar forse etmek, tempoyu yükseltmek, sorumluluk almak ve rakibe zorluklar çıkarmak gibi bir anlayış ile oynadık. Oyunun kontrolünü ve hızını zaman zaman istediğimiz gibi götürdük.

Maçın kopacak olduğu anlardaki gol pozisyonlarını üst üste Alanzinho ve Henrique ile kaçırdıktan sonra dikkatimizin dağıldığı 5 dakikalık bir zaman dilimi içerisinde de beraberliğe ulaştı rakip. Bence bencden gelen oyuncuları Lazio'yu bugün beraberliğe taşıdı diyebiliriz.

Oyuna yüksek düzeyde katkı verdiler, ikinci yarıda oyunu forse etme gücünü kaybettik. Ama oyuncularımı bu akşam verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum. Tebrik ediyorum hepsini" dedi.

"OYUNA SONRADAN GİRENLER KATKI YAPMADI"

Akçay, gruptaki dengelerin henüz değişmediğini belirterek, "Dengeler şu anda bence bize biraz daha avantaj sağladı gibi ancak yüzde 50'yi henüz yakalamış değiliz. Altta kalan iki takımla kendi evimizde oynayacak olmamız bir avantaj gibi gözüküyor.

Eğer bunlarda galip gelirsek denge bizim lehimize olabilir" dedi. İkinci yarıda oyuna soktuğu futbolculardan beklediği katkıyı alamadığını da ifade eden Akçay, şöyle konuştu: "Oyuna sonradan giren oyuncularımızın bir katkı yaptığını kabul etmeliyiz ama sonuçta yüksek düzeyde bir katkı yaptı diyemeyiz. Bu değişikliklerin bir tanesi mecburi oldu. Beklenen katkıları alamadık ama bu onların iyi niyetinden şüphe etmemizi gerektirmez."

"COLMAN'I MECBURİYETTEN ÇIKARDIK"

Akçay, maçın ikinci yarısında defansa çekilmeleriyle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: "Bu tamamen psikolojik bir durumdu. Adam takip etmeyle ilgili görevler nedeniyle rakibin çok fazla risk alması sizin oyuncunuzu da ister istemez savunmanın içerisine çekiyor. Bizi oraya rakip takımın hamleleri taşıdı. Biz o çıkışlarda 4'üncü golü bulsaydık belki de çok farklı şeyler konuşacaktık bu akşam.

Colman hamlemiz zorunlu oldu. Kendisi bir sakatlıktan çıkmıştı. Şimdi aynı ayağında yine bir sakatlık meydana geldi. Birde maçı oynarken bir sonraki hamleyi düşünmek zorundasınız. İki gün sonra Fenerbahçe ile maç oynayacağız. Sonuç olarak Lazio bencinden oyuna girenlerle bizim bencimizden oyuna girenler arasındaki enerji ve verimlilik çok farklıydı. Sonuç olarak bu müsabaka bizi favori yapmadı ama gruptan çıkma umutlarımızı yükseltti.

"Trabzonspor YENİLMEZLİK SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ"

Trabzonspor, Lazio maçından beraberlikle ayrılarak Avrupa Ligi'ndeki yenilmezlik serisini sürdürdü. Bordo ; mavililer bugüne kadar UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

PETKOVİC: "BASİT HATALARDAN GOLLER YEDİK"

Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkoiv, basit hatalardan kolay goller yediklerini belirterek, "Bu akşam birkaç tane hatadan dolayı kolay gol yedik. Bu hataların geçiştirilmesi için çalışacağız. Maçın ikinci yarısında kendimize geldik. Beraberliğe ulaştığımızda galibiyeti bile alabilirdik.

Bundan sonra basit hatalar yapmamak için çalışacağız. İyi bir Trabzonspor'a karşı maç yaptık. 3-3'den sonra iki tane pozisyon kaçırdık. Karşımızda çok güçlü bir Trabzonspor vardı. Hiçbir zaman maçı bırakmadık" diye konuştu. - 


DHA