Unakıtan'a dünürü böbrek verecek

Kemal Unakıtan’a, 30 yıllık dostu olan dünürü Ali Rıza Üstün’ün böbreğini bağışlamasına Etik Kurulu’nun onay vermesinin ardından, ameliyatın yarın yapılması bekleniyor

Unakıtana dünürü böbrek verecek
19 Aralık 2012 Çarşamba 13:36 tarihinde eklendi.

İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, ''Kemal Unakıtan'ın dosyasına etik kurul onay verdi, naklin ne zaman gerçekleşeceğine cerrahlar karar verecek'' dedi. 

 
Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın böbrek nakli ile ilgili dosyasının Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nde toplanan ve aralarında Antalya Barosu temsilcisi, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü temsilcisi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nden toplam 7 kişinin bulunduğu etik kuruluna geldiğini söyledi. 
 
Bilgin, 5 gün diyalize giren ve dün de anjiyo olan Unakıtan'ın sağlık durumunun uygun olmadığına dair hastaneden rapor aldığı için etik kurula gelmediğini ifade etti. Unakıtan'a böbreğini verecek kişinin etik kurulda dinlendiğini anlatan Bilgin, ''Kemal Unakıtan'ın dosyasına etik kurul onay verdi. Naklin ne zaman gerçekleşeceğine cerrahlar karar verecek. Sanırım bazı tetkikleri devam ediyor. Hasta mahremiyetinden dolayı çok fazla bir şey söylemek doğru olmuyor'' diye konuştu. 
 
Unakıtan'ı kendisinin de ziyaret ettiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu vurgulayan Bilgin, ''İnşallah organ naklinden sonra çok daha iyi olacak. Antalya sağlıkta marka bir kent oldu. Önemli kişilerin nakil için Antalya'yı tercih etmesi, kentin tanıtımı için de çok önemli'' dedi. 
 
Operasyonu gerçekleştirecek Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü ve cerrahi sorumlusu Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise Unakıtan'ın tetkiklerinin devam ettiğini, ancak ''Kesin nakil olacak ya da nakil şu gün olacak'' demenin doğru olmadığını kaydetti. 
 
Bu arada Kemal Unakıtan'a, naklin gerçekleşmesi halinde böbreği dünürü Ali Rıza Üstün'ün vereceği bildirildi.